Annons
Nyheter

Jag längtar efter att få längta

Nyheter • Publicerad 8 augusti 2006
Jag längtar efter att få längta
Jag längtar efter att få längtaFoto: 

Nä, nu är jag trött på alltihop.

I går kände jag för första gången hur hur irriterad jag blev och hur jag retade mig på det mesta. Jag är trött på solen och den obarmhärtiga hettan, jag är trött på att svettas, trött på trängas med halvnakna européer i mataffärerna, trött på alla lediga turister som blockerar gator och torg och virrar omkring på gator och vägar med sina bilar utan att veta vare sig vart de ska eller vad svenska trafikskyltar betyder. Jag är trött på getingar, fästingar, flugor, bromsar, myror och till och med söta nyckepigor.

Annons

Jag är definitivt trött på grillad mat och jag ska inte röra ett glas vitt på minst elva månader och jag vill inte höra talas om beachhandboll eller hur skönt det är i vattnet. Jag är också trött på att hänga på överbefolkade uteserveringar och få slåss för att få ett bord på vilken restaurang som helst. Jag är trött på alla glada och förväntansfulla besökare som har all tid i värden och inte förstår att det faktiskt finns folk som jobbar. Jag är trött på barn, hundar, kvinnor, pensionärer och jag är trött på alla som klagar över hur trötta de är på allting och inte minst på mig själv.

Jag behöver nog lite semester på Island eller uppe i de skotska högländerna eller någon avlägsen plats där det inte finns varken människor, djur eller badstränder.

Men framför allt längtar jag till hösten och hjortstek och köttgrytor och tända ljus och stormpiskat hav och svalt väder för tjocka ylletröjor och vackra halsdukar. Jag vill plocka svamp, koka äpplemos, göra äpplekakor, steka en gås, glo på flyttfåglar, läsa dikter i brasans sken, mysa med kvinnan i soffan under en filt och njuta av tystnaden och avsaknaden av människor i min lilla stad.

Och långa friska promenader i skogen under höstsprakande lövpaletter där allt som hörs en knäppande bofink och frasandet av våra kängor bland redan fallna blad.

Och så blir det vinter och då gottar vi oss inomhus med trevliga middagar, lyssnar på blues och innan vi vet ordet av så står vi där och är glöggfryntliga.

Jag längtar till januari och februari då jag åter kan få längta efter våren och sommaren. Just nu är jag bara så trött på alltihop.

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons