Nyheter

Jag har nog en sport-gen

Nyheter • Publicerad 6 april 2005
Robert Dahlström.
Robert Dahlström.Foto: 

Härom veckan skrev jag om att jag inte har någon sport-gen. Att jag har svårt för att till fullo uppskatta idrottsuppgörelser. Detta har förstås fått en och annan att försöka påverka mig och inte utan en viss framgång, måste jag erkänna. Och om allt gått vägen hade det blivit åtminstone några handbollsmatcher, på riktigt. Nu blev det bara en.

Saken är den att mina goda vänner H & J hade en biljett över till den tredje kvartsfinalen i handboll mellan IFK Ystad och halmstadslaget Drott. Jag funderade några sekunder sedan slog jag till. Det blev mitt livs andra handbollsmatch på elitnivå.

Och " nu kommer det " jag har förmodligen en sport-gen enär jag blev väldigt upphetsad, särskilt i slutminuterna och över Drotts fula, våldsamma och orättvisa spel. Och domarna sov förstås, som vanligt. Att vi satt mitt bland drottfansen gjorde ju inte saken sämre och i takt med att de blev allt moloknare blev jag allt mer uppspelt och engagerad. IFK vann men förlorade därefter i helgen i Halmstad. Om IFK vunnit även där uppe hade det blivit ännu en match i tisdags och den hade jag lovat mig själv att se.

Men en sak förundrade mig lite och det var den dåliga publiksiffran. Väldigt glest i bänkraderna. Nu är inte jag rätt man att kritisera folk som inte går på hemmamatcher eftersom jag blott gjort det två gånger men lite synd tycker jag allt det är.

Handbollsmatchen var en perfekt inledning på fredagskvällen. Två gånger 30 minuter fartfyllt spel och jag var hemma igen halv nio och hade därmed massor kvar av fredagskvällen till andra nöjen.

En annan sak som förundrade mig var att det inte går att få ett glas vin eller en öl i hallen " mer än nere i den så kallade VIP-baren där blott bemärkta människor med rätt biljetter får komma in och ta sig ett järn i pausen.

Det vore inte svårt att bygga upp en liten restaurangdel med utsikt över planen. Lite smårätter och vin och öl, det räcker. Då kunde man samlas och starta i hallen någon timme innan match och käka lite och ta en öl och sedan heja på det lag man nu vill heja på. Säkert kommer det mer folk.

Längre fram i vår ska jag till Trelleborg och glo på fotboll och se hur saker och ting fungerar där. Vångavallen är väl alltid fullsatt...?

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.