Annons
Nyheter

Jag avskyr att flytta

Nyheter • Publicerad 18 december 2007
Jag avskyr att flytta
Jag avskyr att flyttaFoto: 

Just nu håller vi på att flytta runt på tidningen. Den del som jag sitter i ska renoveras och det ska läggas trägolv och sättas upp glasväggar så att vi kan sitta och glo på varandra dagarna i ända. Själv får jag en glasvägg in till chefredaktören och det kan ju bli intressant för oss båda. Då måste jag sluta upp med att peta näsan, gäspa en gång i minuten och några hemliga möten på rummet blir det inte tal om i framtiden. Men vi har en plan, chefredaktören och jag, som går ut på att vi ska begränsa insynen genom glasväggen.

Men innan dess, ombyggnaden blir inte klar förrän till våren, ska jag husera inne på sportredaktionen i ett gammalt datarum. Och dit ska jag alltså flytta med mina 5-600 böcker och tavlor och möbler. Tack och lov slipper jag bära själv men jag måste förstås packa ner alla böcker och papper och allt annat som fyller mitt arbetsrum.

Annons

Jag avskyr att flytta. Det är ett slit som jag helst vill slippa och det ska mycket till för att jag ska lämna min nuvarande lägenhet. Där finns också en hel del böcker...

Ett skäl till varför jag inte gillar att flytta är att jag gjort det så många gånger och dessutom flyttat åt andra för pengar. Det är ännu värre än att flytta åt sig själv. Den riktiga mardrömmen är att flytta pianon. Finns det hiss så är det en smal sak men det gör det förstås sällan i de hus där det finns pianon. En gång, i Karlskrona, flyttade vi ett piano på två man. Det var inte så många trappor och pianot stod i ett hästsläp men det var tufft nog. Vi fick ta ett trappsteg åt gången, det tog lite tid men det gick.

Jag har också varit med om att flytta ett gammeldags hem i Lund där ingen möbel vägde mindre än hundra kilo. Till och med stolarna var av massivt trä och tunga som bly. Dessutom övervakades vi av den äldre kvinna som ägde bohaget och hon förmanade oss hela tiden att vara försiktiga, minsta skada och hon skulle stämma oss på miljonbelopp.

Nej, jag är ingen vän av att flytta – ut. Men jag gillar att flytta in. Det har alltid varit stimulerande och kul att sätta igång och inreda den nya boningen när väl själva flytten är avklarad. Experimentera, upptäcka nya möjligheter och njuta av nyhetens behag.

Nu flyttar jag till ett rum med trädgårdsutsikt men jag tappar kontrollen över parkeringsplatsens pulserande liv. Och det är alltid kul att umgås med sportredaktionen. Men först ska jag packa ner alla mina böcker...

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-557853

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons