Annons
Nyheter

Jag älskar mina tidningar

Nyheter • Publicerad 5 oktober 2006
Jag älskar mina tidningar
Jag älskar mina tidningarFoto: 

Jag undrar om jag inte är sjukligt besatt av ord och bokstäver. Eller om det är vad de kan åstadkomma som fängslar mig. Min respekt för ord och bokstäver tar sig sådana ytterligheter att jag ogärna slänger tidningar och aldrig skulle få för mig att slänga en bok.

Jag har två morgontidningar varav den ena är från huvudstaden och därför sprängfylld med tjocka bilagor om alla lägenheter och hus som är till salu där uppe. Vecka efter vecka kommer dessa bilagor med lediga hus och våningar – jag förstår att de återkommer hela tiden, de är ju så dyra att ingen har råd att köpa dem. Några hyresrätter existerar inte i Stockholm. Inte utan en rejäl summa under bordet, eller för det gamla bordet som betecknas som värdefull inredning.

Annons

Det innebär att jag lätt fyller en stor pappersbärkasse varje vecka. Periodvis lyckas jag bekämpa min samlarinstinkt och bär ner kassen med tidningar en gång i veckan. För det mesta misslyckas jag och då hamnar tidningarna bland de andra tidningskassarna längs väggarna i hallen, stora rummet, arbetsrummet men ännu inte i sovrummet. Nån måtta får det ju vara.

I sovrummet staplar jag istället böcker. Eftersom jag läser i princip allt i sängen kommer de flesta böcker aldrig längre än till sovrummet. Jag satte ambitiöst upp en rejäl hylla ovanför sängen för att slippa att ha bokhögarna i sängen. Den fyllde jag på två veckor och nu ligger det, som vanligt, en tio-tolv böcker i sängen.

Jag har inga som helst problem med att slänga andra saker i mitt liv. Jag slänger, till exempel, lätt iväg några hundralappar på ett besök i Köpenhamn och jag är också rätt slängd i att förtränga allt som är trist och tråkigt och istället fokusera på det goda livet.

Men att slänga in några kassar med tidningar i hissen för enkel transport till soporna är svårt. Det gör motstånd. Det riktigt stora skälet, om jag ska vara ärlig, är att min fastighetsägare inte har någon särskild tunna för tidningar. Sopsortering är inte aktuellt i vårt hus, och jag tycker det är oansvarigt och dålig miljöpolitik att slänga återvinningsbara tidningar i de vanliga soporna. Just det! Så är det.

Som vanligt!

Robert Dahlstrtöm, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons