Annons
Nyheter

Inte särskilt kungligt av Leons avkommor

Klassisk musik, ett säkert sätt att öppna en rockspelning tycker jag. Folk förstår att man kan vänta sig något av majestätisk klass, en riktigt bra spark i skrevet.
Nyheter • Publicerad 4 juli 2008
Kings of Leon, och sångare Caleb Followill gjorde en kunglig entré, men ingen insatts värdig något hov. Bild: Tom Wall
Kings of Leon, och sångare Caleb Followill gjorde en kunglig entré, men ingen insatts värdig något hov. Bild: Tom WallFoto: 

Man ska tappa andan, man ska vika sig dubbel och man ska inte veta om man vågar lyfta huvudet igen.

Med alla rosor strödda över Kings of Leon och eftersom de är utsedda, av seriösa medier, till det bästa amerikanska bandet just nu, väntade jag mig lite mer. Att öppna med fräscha Crawl är gött, man har hört den. Man är sugen på att se den live. Sen är det igång, de tre första låtarna bränns av och publiken dansar, hoppar och mår bra. Sen kändes det som om det inte hände mer. Med en otroligt okarismatisk sångare, och resten av bandet mindre karismatiskt, blir svaga spår en riktig börda. 30 min av småtrist gung går, sen slänger de iväg Mcfearless och jag känner att jag rycks med igen. Fast nu är jag redan på väg bort, med huvudet fyllt av andra tankar.

Annons

Mediokert, men jag gillar ändå sydstatssvänget som de hittat lite tillbaka till, så det blir godkänt i alla fall. Hade två plus en gött-lir-stjärna funnits på betygsskalan hade de fått det.

Jonatan Åstrand

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons