Annons
Nyheter

Inget schlager-EM i Göteborg

Kampen om var schlager-EM ska hållas nästa år har decimerats med en kombatant.
Nyheter • Publicerad 20 juni 2012
De tre programledarna i 2012 års Melodifestival. Helena Bergström, Sarah Dawn Finer och Ana Gina.
De tre programledarna i 2012 års Melodifestival. Helena Bergström, Sarah Dawn Finer och Ana Gina.Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX

Nu drar sig Göteborg ur striden sedan det visat sig att den aktuella arenan - Scandinavium - är bokad för hästtävlingar. SVT vill nämligen ha tillgång till arenan redan i slutet av april och då pågår Gothenburg Horse Show, skriver Göteborgs-Posten.

– Vi kan inte leva upp till SVT:s krav på arenatillgång. Därför kommer vi inte försöka att få arrangemanget, säger vice vd Camilla Nyman på evenemangsbolaget Göteborg & Co till tidningen.

Annons

Dessutom var tillgången på hotellrum i staden något begränsad eftersom schlager-EM ska hållas samma vecka som Göteborgsvarvet och Elfackmässan pågår.

Kampen om att få arrangera schlager-EM, där finalen ligger den 18 maj nästa år, står nu mellan Malmö och Stockholm. Ett beslut ska komma efter sommaren.

Madeleine Gripsten
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons