Annons
Nyheter

Inget blev sig likt igen

Nyheter • Publicerad 28 juli 2005

Så tragiskt slutade berättelsen om Sara och hennes män i Europa. Den sysslolöse mannen var bortom all räddning när han äntligen kunde bäras ut från arenan. Tjurens horn hade träffat honom rakt i hjärtat, en symbolik så god som någon annan.

Pierres far tog väldigt illa vid sig av händelsen, och isolerade sig ute på sin ranch. Pierre och Sara blev förtvivlade och efter några veckor insåg de att de aldrig mer skulle hitta tillbaka till varandra. Den sysslolöse skulle alltid finnas mellan dem och därmed får man ju säga att han var framgångsrik i sitt uppsåt att förstöra deras liv. Sara reste hem till Sverige och egentligen heter hon något annat och bor inte långt härifrån. Vi ses ofta.

Annons

Pierre återvände till gården och gick i sin faders fotspår. Hans tjurar är idag högt ansedda på arenorna i Spanien och vi brukar träffas när jag är i Sevilla. Men Pierre har blivit en hård och bitter man så egentligen har vi inte särskilt mycket att säga varandra.

En kuriositet i sammanhanget är att den sysslolöse mannen testamenterade allt han ägde till Sara " helt förbittrad var han inte. Jag och den svenske pianisten hjälptes åt att sälja hans fasta ägodelar i Spanien och Sara är sedan dess en smått förmögen kvinna. Men pengar läker inga sår i själ och hjärta.

Själv lämnade jag Spanien dyster till sinnet och det skulle ta många år innan jag återvände.

Och om det här inte är sant så skulle det, i alla fall, kunnat ha hänt, för att travestera Piraten. Men man vet ju aldrig...

Nu lämnar vi det romantiska skriveriet " det var en i vanliga fall trevlig läsare som undrade om det var min dotter som skrev "skräpet", som hon uttryckte det. Och så nämnde hon något om Starlet och Barbara Cartland...suck.

Nu ska vi ägna oss åt att skälla på gångtrafikanter, sucka över turisterna, stämma av badläget, fixa lite med alla goda bär och grönsaker som finns just nu " fortfarande finns det jordgubbar om ni inte hunnit göra sylten än " och så ska vi göra en tur till Köpenhamn och köpa kinesisk tvål.

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons