Annons
Nyheter

Inga lokala band till finalen

Fyra band från Ystad, Trelleborg och Tomelilla gick upp på scenen i skånefinalen för Emergenza Festival Sweden med siktet inställt på nordiska finalen i Stockholm. Inga gick vidare.
Nyheter • Publicerad 19 maj 2008
Emergenzas Skånefinal ägde rum i lördagskväll på KB i Malmö. Johan Borgström i UWO var en av deltagarna. Bild: Tom Wall
Emergenzas Skånefinal ägde rum i lördagskväll på KB i Malmö. Johan Borgström i UWO var en av deltagarna. Bild: Tom WallFoto: 

Emergenza är Sveriges och Europas största festival/tävling för uppcoming band, det vill säga den största chansen för band som inte är signerade att lyckas i musikvärldens svåra djungel.Varje band får 25 minuter på scen att locka röster från publiken och de sju band somlyckas charma publiken bäst bedöms sedan av en professionell jury. Juryn skickar vidare ett band för nordisk final i Stockholm 31/5 - 1/6, och om man lyckas med bedriften att vara ett av de två banden som vinner där skickas man vidare till den internationella finalen som hålls i Tyskland på Taubertal Open Air Festival.Priset är väl värt att kämpa för, sex veckors inspelning i professionell studio och en turne genom hela USA.Fyra lokala band gav allt för att lyckas bevisa sin storhet. Patronize 11 och Lovehandles från Trelleborg, The Recon från Tomelilla samt UWO från Ystad. Patronize 11 och Lovehandles lyckades ta sig till juryns granskning men där tog sagan slut för killarna. Men som de alla sa, spelar de självklart inte bara för tävlingens skull, de spelar för att det är vad de lever för, de spelar för sig själva och de spelar för publiken.Det jag kommer att ta med mig från denna kvällen är när jag såg rakt in i ögonen på en kille framför scenen och sa "I'm gonna save your soul", han hoppade till och jag såg att jag lyckas få fram mitt budskap, sa Lovehandles sångare Johan Widerberg.Trots att UWO inte lyckades ta sig vidare till juryn var de inte helt utan framgång. Erik Tapper blev utsedd till kvällens bästa bassist.De är klart att man känner sig hedrad, det fanns många bra musiker uppe på scenen och det var en fin bekräftelse att få. Vi gav allt och är nöjda med vår insats, fick bra kritik av alla vi pratade med och så får man inte glömma att det handlar lite om vem som lyckas dra med sig flest människor som röstar, självklart har malmöbanden det lättare att dra folk när spelningen är i Malmö. Jag tror ändå att vi lyckades öppna upp folks ögon för oss och det är för detta vi spelar, vi är ett liveband.Det blev just ett malmöband, Royal Republic, som lyckades charma juryn bäst, tätt följd av Red Dog och Simsoak.

Fredrick Lewandowski
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons