Annons
Nyheter

Imponerande Beatles-musikal

Jude, en ung man från Liverpool som växt upp utan sin pappa, mönstrar på en båt mot Amerika för att hitta honom. Så börjar historien. Och då har det brustits ut i sång minst tre gånger redan.
Nyheter • Publicerad 1 juli 2008
Liverpool-killen Jude hamnar i ett hippiekollektiv i New York, i Beatles-musikalen "Across the Universe". Bild: SF
Liverpool-killen Jude hamnar i ett hippiekollektiv i New York, i Beatles-musikalen "Across the Universe". Bild: SFFoto: 

Snart har han hittat både sin pappa och en ny bästis - den bortskämda rebellen Max. Tillsammans flyttar de in hos sångerskan Sadie i New York, dit resten av rollbesättningen snart dansar och sjunger sig in. De olika personerna i Sadies hippie-kollektiv får sedan illustrera de stora händelserna i 60-talets USA. Ackompanjerade av förvånansvärt bra, nya versioner av klassiska Beatles-låtar.

Across the Universeförsöker vara en modern Yellow Submarinevilket den stundtals lyckas med. För i grunden ligger en bra historia som är smart filmad och det är imponerande att den placerar låtarna i ett sammanhang som aldrig känns krystat.

Jonas Lindgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons