Annons
Nyheter

Illa vald tummelplats

Det Balkan- och Mellanösterninfluerade bandet Tummel fortsätter sin ostyriga yrvädersfärd över det musikaliska och fysiska landskapet. I helgen höll man läger i trakterna av Backåkra tillsammans med några yngre adepter och avslutade det hela med att uppsluppet konsertera på Ystads teater.
Nyheter • Publicerad 8 december 2008
Klezmerbandet Tummel drog in med sina sceniska upptåg på Ystads teater i söndags. Men något tummel i bänkraderna blev det inte.
Klezmerbandet Tummel drog in med sina sceniska upptåg på Ystads teater i söndags. Men något tummel i bänkraderna blev det inte.Foto: 

Inte oväntat var det en högljutt stimmande publik som följde orkesterns alla sceniska upptåg i allt från inledande, lojt New Orleans-klingande Windshield Wiperspå en stormig resa som slutade med både Tummel och deras lärlingar i den smittande, indiskt influerade Bhangri-la. Bandet har en överraskande hög medelnivå i fråga om intensitet men nådde sin energiska kulmen tidigt, i den frenetiska Cyanide,en vildsint framrusande historia om önskningar att spetsa en hett avskydd individs kaffe med något väsentligt starkare än cognac.

Det var långt fler i publiken än bara den relativt stora barnaskaran som snart efter konsertstarten värkte efter att få fart på kroppen. Tyvärr tillåter inte teaterns salong några vidlyftigare rörelser bland publiken, vilket är i sin ordning för vanliga teaterföreställningar men beklagligt med tanke på Tummels uttalat dansanta karaktär. Borde det inte gå att på något vis göra teaterns salong mer gästvänlig för dess allt fler uppträdanden med mer eller mindre framträdande dansmoment? Med Tummel på scenen ska det även vara tummel i bänkraderna.

Fredrik Fischer
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons