Annons
Nyheter

Hur mycket tål vänskapen?

Nyheter • Publicerad 25 juli 2006
Hur mycket tål vänskapen?
Hur mycket tål vänskapen?Foto: 

Nu i semestertider prövas både äktenskap och vänskap. Det är ju inte ovanligt med påhälsningar av vänner och bekanta och då kan det lätt uppstå fnurror på trådarna. Men å andra sidan; klarar vänskapen att man tär på varandra husvagn vid husvagn eller genom att bo fyra vuxna och fem barn i en lägenhet eller ett hus då är den verkligen värd något.

Som gäst hos en familj vänner kan man alltid ta pulsen på vänskapen med några enkla test.

Annons

Det första är att man försöker låna pengar av värdparet. Mycket pengar. Först tar den manliga gästen värdhustrun åt sidan och ber om att få låna femtusen kronor men hon får absolut inte säga något till någon annan i familjerna. Det är lite pinsamt men gästernas pengar är slut. Ungefär samtidigt tar den kvinnliga gästen den manliga värden åt sidan och upprepar samma sak. Står ni där med tio tusen i handen då kan ni räkna med värdparets obrutna vänskap. Sedan är det bara att lämna tillbaka pengarna och hävda att ni precis gjort ett aktieklipp på datorn och alltså inte behöver låna något.

Ett annat test är att med stor pondus hävda att man ska stå för all mathållning en hel dag, från frukost till vickning. Sedan struntar man i frukosten och låser in sig på rummet till klockan tolv utan att svara på tilltal och låter värdkvinnan ta hand om frukosten och både sina egna och gästernas ungar.

Därefter gör man ett stort nummer av att åka och handla och tvingar värdmannen att följa med och köra varuvagnen. Vid kassan hävdar man att plånboken ligger kvar hemma och värdmannen får betala. Det glömmer man bort omedelbart.

När det är dags för matlagningen kommenderar gästmannen resten av gänget till att olika kökssysslor med hög och aggresiv röst och som slutknorr bränner han allt på grillen och kokar potatisen till soppa. Om de inte blir utslängda efter det då råder stor och djup vänskap.

Till sist kan man alltid – uppfodrande och lätt aggressivt – be att få låna värdfamiljens bil för en tredagarstur upp till Blekinge med förklaringen att deras bil är mycket flottare än den egna. Om man mot förmodan får låna bilen avrundar man med att be att få värdmannens besinkort...

Där tar det nog slut...

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons