Annons
Nyheter

Hultsfredsfestivalen har startat

Under torsdagen sparkade årets Hultsfredsfestival igång. Till skillnad från fjolåret är dock årets tillställning ännu inte slutsåld. - Vi har biljetter kvar att sälja under alla dagarna, meddelar festivalchefen JP Bordahl.
Nyheter • Publicerad 14 juni 2007
Hultsfred 2007. Bild Tom Wall
Hultsfred 2007. Bild Tom WallFoto: 

Den senaste veckans högsommarvärme lyste med sin frånvaro när Hultsfredsfestivalen drog igång under torsdagen. För besökarna blev därmed årets start behaglig med svalkande vindar och en hanterbar temperatur. Det kunde även den nöjde festivalchefen JP Bordahl konstatera.

- Det känns riktigt bra. Ett uppfriskande regn under natten tog också bort lite av det värsta dammet.

Annons

Förra året surrade mesta av snacket under torsdagen kring Sveriges match mot Paraguay i fotbolls-VM och om skandalbandet Babyshambles skulle dyka upp eller inte eller inte. Lika stora snackisar fanns inte i år utan det mesta har fram till nu kretsat kring falska kontokort och ljudnivåer. Årets festival med dragplåster som Ozzy Osbourne, Korn, 50 Cent, The Ark och Pet Shop Boys är inte utsåld. Exakt hur många biljetter som fanns kvar under torsdagen kunde man från festivalledningen inte säga, mer än att det fanns biljetter kvar till alla tre dagarna. Ekonomiskt var man dock redan i hamn.

- Men vi kommer att jobba på tills det är slut, säger JP Bordahl.

En av nyheterna inför årets festival är att hela konsertprogrammet förskjutits. Arrangerande Rockparty har lagt fler konserter nattetid och flyttat dansakterna, som dominerat nätterna vid tidigare festivaler, till mindre scener. Det innebär även längre sovmorgon för festivalbesökarna eftersom de tidiga konserterna inte startar förrän vid 13-tiden.

- Vi vill pröva det här. Konsertformen är mer intressant för besökarna, säger JP Bordahl. För svenska artister som Marit Bergman, The Concretes och Last Days of April har det inneburit spelningar vid 3-4-tiden på natten/morgonen. Men trots de sena nätterna har förslaget inte mötts av några protester.

- Det är ju inte så att artisterna slåss om soltimmarna mitt på dagen, säger JP Bordahl.

Av de stora dragplåstren väntades supergruppen Velvet Revolver äntra festivalens största scen, Hawaii, vid 19-tiden under torsdagen. Under kvällen skulle på samma ställe ytterligare ett band i den hårdare skolan, Korn, spela innan Timbuktu och Damn skulle avsluta. Tidigare under eftermiddagen spelade bland andra sjumannabandet Flogging Molly från Los Angeles. Gruppens blandning av rak punk och irländsk folkmusik såg ut att gå hem lika bra som för två år sedan.

Henrik Larsson/TT Spektra

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons