Annons
Nyheter

Hugo, en "Wild Kid" från Trelleborg

Elvaårige Hugo Selse från Trelleborg har missat skolstarten. Men det gör inte så mycket. Hugo är ju en av tio utvalda bland 8000 sökande till nästa omgång av "Wild Kids".
Nyheter • Publicerad 2 september 2009
Foto: 
Foto: 
Hugo Selse, 11 år.
Hugo Selse, 11 år.Foto: 

FURUVIK. "Wild kids", dokusåpan som liknar en "Robinson" för barn, om än med mysigare stämning, tillhör Sveriges Televisions populäraste program. Antalet sökande tio- till tolvåringar stiger stadigt, och i år ville rekordmånga vara med.

– Det här är verkligen en dröm, säger den utvalde Hugo Selse. Riktigt, riktigt roligt. De här har varit de roligaste dagarna i mitt liv!

Annons

Hugo talar om de två veckor som han och de nio andra barnen tillbringat med vildmarksliv i Furuviksparken, vid kusten nära Gävle. Uppdelade på de konkurrerande lagen "Björnarna" och "Lejonen". Men vi har lovat att inte berätta vilket lag Hugo tillhör, för att inte förstöra spänningsmoment. Och givetvis kan vi inte berätta vem som vinner.

– Det vet vi faktiskt inte själva än, säger Hugo. Men jag hoppas vi vinner, för då får vi åka på semester ihop med tv-teamet.

Resmålet för vinnarlaget är Afrika. Där Hugo Selse hoppas få se stora djur som elefanter och tigrar.

– Nej vänta! kommer han på. Tigrar finns inte i Afrika. Det är lejon jag menar!

Det gäller att ha huvudet på skaft i de påhittiga tävlingar tjejerna och killarna utsätts för. Bland vinsterna har funnits "saker som man aldrig annars fått uppleva", som Hugo beskriver det. Som att "bada" i en jacuzzi full av popcorn. Eller se biofilm mitt ute i skogen.

– Tävlingarna och priserna har varit det roligaste, tycker Hugo. Vi har fått tävla i stora hinderbanor, som är byggda bara för att vi ska få klättra på dem en enda gång.

Och jobbigast? All väntan mellan tagningarna.

– Då brukar vi sitta och snacka. Alla i mitt lag är snälla. Andra laget också – fast egentligen bara en av dem.

Annars är Hugo egentligen ingen slipad vildmarkskille. Familjen Selse åker gärna på utflykter i naturen, men Hugo är ingen scout eller så.

– Hemma brukar jag mest hänga med kompisar, leka lekar eller spela fotboll. Jag är med i FC Trelleborg och spelar matcher.

Annons

Som sin "personliga sak" till "Wild Kids" tog Hugo med en kikare.

– Jag brukar kolla efter rovfåglar med den, berättar han. Men här har jag mest använt den till att spionera. De andra har tagit med saker som hängmatta, fotboll, surfingbräda...

Surfingbräda? Det var ett konstigt val?

– Tyckte jag också. Det har inte precis varit några höga vågor på havet.

Att hans lag är det bästa är Hugo Selse givetvis övertygad om. Men vad är det som gör dem så bra?

– Vi taggar alltid upp flera timmar innan tävlingarna, och blir så peppade att vi ger allt, förklarar han. Alla gör sitt bästa, och så får vi se hur långt det räcker.

Något sändningsdatum för fjärde säsongen av "Wild Kids" är inte satt. Någon gång våren 2010 får publiken se programledaren Ola Lindholm och hans nya kull vilda ungar, bland dem Hugo Selse från Trelleborg.

Johan Silfversten Bergman
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons