Nyheter

Höstlov med späckat program

Höstlovet närmar sig och fritidsgårdarnas program för veckan är klart. Diskotek, konserter, utflykter, filmvisning och golf är några av de aktiviteter som erbjuds.
Nyheter • Publicerad 21 oktober 2003

Backafalls ungdomsgård på Fagerängen ordnar en heldags bussutflykt till Skånes djurpark och till Bilema nästa vecka. Dessutom fortsätter den öppna verksamheten. Men på onsdagar, inte nästa onsdag för då är det lovprogram, är det olika grupper och temakvällar som gäller, en killgrupp som bland annat bygger modeller, en tjejgrupp som har sin egen verksamhet och som ska besöka en boxningsklubb, en idrottsgrupp som spelar fotboll och innebandy, en backgammon- och schackklubb. De tre fritidsgårdarna Backafall, Smyge och Gasverket kommer också att mötas i en fotbollsturnering. Med början den 13 november blir det kurs i film och foto på Backafall. Det blir filmhistoria, kunskap om utrustningen, manusskrivande, skådespelarteknik, redigering och filmanalys. När kursen är slut kan deltagarna låna en kamera för att göra sin egen film. Fritidsgården i Anderslöv har både öppen verksamhet och temakvällar med matlagning, filmvisning bland annat. Fritidsgården i Smygehamn har öppet på tisdagar och fredagar. Under höstlovet finns möjlighet att prova på golf. Varje fredagkväll har fritidsgården också tillgång till gymnastikhallen så då blir det idrott. Under nästa vecka ökar Gasverket sitt öppethållande. På tisdag till och med fredag är det öppet för årskurs 4 - 5 mellan klockan 10 och 13. På måndag kväll planerar tjejerna en särskild tjejkväll medan det blir filmer inspelade i New York för de övriga. Under resten av veckan blir det mycket musik med konsert med Syringe och The Precious på tisdag, hip hop-kväll på onsdag och karaoke på torsdag. På måndag är det också innebandycup för årskurs 7 - 9 medan årets konsttävling går av stapeln på tisdag. Veckan avslutas på fredag med halloweendisko i Folkets park, först för mellanstadiet och sedan för ungdomar upp till 17 år. Då kan alla komma klädda för skräckdisko och kanske vinna ett pris för skrämmande utklädnad.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.