Annons
Nyheter

Hon dansar med attityd

Går Melissa Murat vidare imorgon tycker hon att det är kul. Gör hon det inte slutar hon inte att dansa för det. Dans är nämligen det roligaste Melissa Murat vet.
Nyheter • Publicerad 5 mars 2010
Foto: 
Dans med attityd. Melissa Murat berättar att hon ofta går in i olika roller när hon dansar, allt för att skapa rätt attityd.
Dans med attityd. Melissa Murat berättar att hon ofta går in i olika roller när hon dansar, allt för att skapa rätt attityd.Foto: 

TRELLEBORG. Ute på Söderslättsgymnasiets skolgård dansar Melissa Murat till Michael Jacksons Remember the time. Hon blandar streetstyle med rnb och slänger även in lite moonwalk. Samma stil blir det på lördag, fast då är skolgården utbytt mot en scen och de enstaka åskådarna mot ett stort publikhav.

– Det känns spännande och nervöst. Jag har uppträtt innan men det var i skolan när jag var yngre. Det är inte alls som det här, säger Melissa Murat.

Annons

Men någon nybörjare är hon inte: dansat har hon gjort sedan hon var liten. När hon fyllde tretton år började hon på dansskola i Trelleborg. Idag dansar hon mest streetstyle och rnb men har även börjat med salsa. Snart ska hon leda sin egen dansgrupp på Gasverket. Inspirationen kommer till stor del från film och musik.

– När jag var liten tittade jag på gamla dansfilmer om och om igen. Sen härmade jag dansarnas steg och lärde mig dem. När jag senare började på dansskola kombinerade jag de stegen med dansskolans.

Melissa Murats danslärare var den som föreslog att hon skulle anmäla sig till UKM. Först var hon tveksam men när dansläraren påpekade hur duktig hon var sa hon ja.

Hur tror du att det kommer att kännas fem minuter innan du ska in på scenen imorgon?

– Jag kommer att ha fjärilar i magen. Men när jag väl har gjort min grej kommer jag nog att känna mig lättad och nöjd.

I publiken kommer kompisar att sitta, även om Melissa Murat först sa till dem att inte komma på grund av nervositeten. Att vinna är inte jätteviktigt, men det vore en bonus.

– Det vore kul för då får jag göra en ny dans. Men främst vill jag bara visa upp mig.

Receptet för vinst stavas i alla fall attityd.

– Det krävs fullt av attityd när man dansar. Och mycket känsla för musiken. Är det en ösig låt måste jag ha mycket attityd och är det en långsam låt får jag lugna mig lite.

Johan Silfversten Bergman
Åsa Boustedt
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons