Nyheter

Hjälp Malin med magin

Olika åldrar av olika sorter på olika scener och i olika medier. Publik för trollkonstnär Malin Nilsson har alltid varit en väldigt bred företeelse och än omfångsrikare har den blivit med internet. Nu breddar hon ytterligare och söker publikkontakt via sin blogg.
Nyheter • Publicerad 18 april 2008
filmserie2
filmserie2Foto: 
filmserie4
filmserie4Foto: 
filmserie3
filmserie3Foto: 
Vill ha nya trick! Bild: Sprisse Nilsson
Vill ha nya trick! Bild: Sprisse NilssonFoto: 

- Det ska bli kul att skriva i en form som inte bara kommer ut som prat!

Utbrister hon spontant och yvigt samtidigt som hennes knallrödmålade läppar formas till stans bredaste leende och ögonen glittrar vilt av förväntningar. Hon har nära till entusiasm. Skrivandet hittills har för magiker Nilsson, med något undantag, alltid skapats i manusform. Hon skriver nämligen själv allt prat till sina trollerishower.

Vi träffas över en kaffe latte en fredagskväll på Ediths Kakbod i Simrishamn. Magiska Malin, som till vardags bor i Malmö, är på kortbesök i stan med anledning av en show på Bénka-dí. Någon avstickare till den scen där hon är uppväxt, Skillinge teater, blir det inte den här gången. Det ska det däremot bli i sommar då hon "kommer hem" och showar med sin favoritmagiker, Markus Zink från Tyskland. Då ska det bjudas på tre föreställningar av experimentellt slag.

- Om allt går som jag hoppas ska jag kunna presentera ett eller flera trolleritrick som allehandas läsare har initierat. Så kom igen nu!

- Idéerna kan vara hur knäppa som helst! Trolla fram en BMW eller trolla bort gubben till exempel, men en sak måste vara klar; jag gör det på mitt eget vis.

Säger hon underfundigt och avslöjar att hennes absoluta passion är att ta ett stycke gammalt klassiskt trick och vrida det 180 grader. Ungefär. I nästa andetag deklarera hon att hon också väldigt gärna tar emot idéer om just trick av anno dazumal.

- Det kan vara sådant som ett trick som någon har sett på tivoli, eller i någon show, något som jag skulle kunna anta som en utmaning att försöka återskapa.

Men hur skapas ett trick?

- Det är verkligen inget som växer på träd. En riktigt bra idé är själva grunden och sedan krävs det både blod, svett och tårar.

Så fasligt många år har hon inte bakom sig som heltidsmagiker, hon är 27 år och tog steget fullt ut när hon lämnade gymnasiet. Det har hon inte ångrat en endaste liten stund. Hävdar hon.

Nu har hon också gett sig in i ett projekt som delägare i en klubb i Helsingborg tillsammans med en kompis som står för restaurangdelen. Hon själv står för scenkonsten. Det ska hon också hinna med.

Och showen i Skillinge - kan du ge en provsmak så man begriper?

- Att försöka förklara ett trolleritrick är ungefär lika lätt som att tala om hur musik låter eller hur mat smakar. Den som kommer får se!

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.