Annons
Nyheter

Hip hop-chans för ungdomar

Ungefär 150 Trelleborgsungdomar får chansen att lära sig mer om sång, dans och uppträdande under professionell ledning. Det är innehållet i ett nytt projekt som Medborgarskolan i Malmö och gruppen Blackline startar i Trelleborg, Malmö och Eslöv.
Nyheter • Publicerad 21 oktober 2003

Gruppen Blackline har tidigare backat upp Lilleman, men ville nu göra något annorlunda genom att använda hip hop för att få bort ungdomar från gatorna. Under tio månader ska omkring 900 ungdomar få möjligheten att koncentrerat jobba med musik, dans, scenframträdande och produktionsteknik. Ungdomarna ska få jobba koncentrerat under 1 - 2 månader i grupper om 50 till 100. Sedan får de fortsätta på egen hand med sin musik, sina sångtexter, sin dans. Workshops ska genomföras i bland annat Folkets park där alla som vill vara med får prova på. Deltagarna i projektet kommer att samlas ihop för en skivinspelning och för gemensamma framträdande, eventuellt med final på Malmöfestivalen nästa år. Projektet kommer att presenteras på Halloweendiskot i Folkets park nästa fredag. Då finns också möjlighet att anmäla sig direkt eftersom Blackline kommer att framträda där. Huvuddelen av projektet kommer att genomföras i Blacklines lokaler i Malmö. Ungdomsenhetens buss kommer att skjutsa ungdomarna fram och tillbaka. - Vi vill sätta i gång suget efter att göra sin egen musik, säger medlemmarna i gruppen. Vi ska köra koncentrerat så att alla får ut något av det. De shower som planeras ska innehålla sång, dans och rap. - Det ska vara roligt, säger gruppmedlemmarna. Alla ska vilja ha mer. Medborgarskolan har fått 700 000 kronor till ungdomsprojektet mot droger. Av den summan ska 175 000 gå till ungdomar i Trelleborg och Malmö.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons