Annons
Nyheter

Hett om rumpan på hotell i Berlin

Nyheter • Publicerad 6 mars 2005
Robert Dahlström.
Robert Dahlström.Foto: 

Jag slutar aldrig att förundras över olika lösningar på olika problem på hotellrum. Det kan vara vara väldigt trevligt att bo på en del hotell medan andra bara är en övernattningsplats och en servicestation och knappt det.

Mitt senaste rum i Berlin var inget kul. Där fanns allt som badrum, minibar och tv och en jättebra säng och det var oklanderligt rent överallt men där saknades atmosfär.

Annons

Hela hotellet var väldigt pretentiöst i en gemensam kitsch-art-deco-stil med likadana stålrörsfåtöljer, glasbord på samma stålrör och till och med sängen var dekorerad med stålrör. Fult så det räckte och blev över. Dessutom har hotellet några år på nacken och verkade vara lite på dekis och det gjorde bara inredningen ännu mer trist.

För fönstren hängde riktigt fula, gamla vita plastpersienner och jag förstod snart varför de var helt nödvändiga. Ty när jag gick ut på balkongen för att inspektera fann jag mig själv glo rakt in i ansiktet på en ung tjej som satt och cyklade förtvivlat utan att förflytta sig en meter. Min närmaste granne rakt över den inte särskilt breda gatan var en jättelikt gymnastiksal med trampmaskiner, styrketräningsmaskiner, motionscyklar och en massa annat bråte. Och många av apparaterna var placerade så att utövarna satt och glodde rakt in i mitt hotellrum " som förstås hade flera små spotlights inmonterade i taket " helt i stil med glasbord och stålrör " som lyste upp rummet likt en operationssal. Så fort det blev lite mörkt ute kände jag mig som på en scen och spärrade fönstren.

I badrummet fanns inget element " men ändå. Det är ju inte ovanligt att en fläkt i badrummet är kopplad till ljusknappen. I Berlin är det en värmefläkt på golvet som är kopplad till ljusknappen.

När man gick in i badrummet var där svinkallt " värmefläkten drog igång och snart var benen lätt grillade. För fläkten var placerad drygt en decimeter upp från golvet och riktad rakt mot vasken och toalettstolen. Det blev ingen långsittning där om man inte ville ha en kokt rumpa. Dessutom gick det inte att reglera värmen, den avsedda knappen var borta.

Och när jag samtidigt tog en het långdusch och hade ljuset " och värmefläkten " på och dörren stängd blev det väldigt nära en rejält eldad, finsk bastu. Genomtänkt...

Äntligen måndag!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons