Annons
Nyheter

Helt suveränt Coldplay!

Tvärt emot vad dess titel kan antyda är Coldplays senaste skiva snarare en eftersinnande, inåtvänd samling sånger än en traditionell hyllning till livet.
Nyheter • Publicerad 10 juni 2008
Coldplays sångare Chris Martin tar ton och får högsta betyg av TA:s recensent. Bild: Scanpix
Coldplays sångare Chris Martin tar ton och får högsta betyg av TA:s recensent. Bild: ScanpixFoto: 

Här finns för all del svåremotståndliga läktarrefränger som i Cemeteries Of London, men det är typiskt för skivan att även detta glädjerus avslutas med några stilla, melankoliska pianoackord. Inget mörker utan ljus, ingen glädje utan sorg.

Ljudlandskapet är storslaget á la Sonic Youth och jag saknar ibland det intimare anslaget från bandets tidigare alster. Många sånger, som popgungiga och vaggsångsvackra (det är två låtar i en) Lovers In Japan/Reign Of Lovehade mått bättre av ännu stillsammare behandling.

Här finns ingen självklar hit, som Troubleeller The Scientist. Mycket är dock så bra både textligt och musikaliskt att man tappar hakan.

Fredrik Fischer
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons