Annons
Nyheter

Helen Sjöholm på Thurevallen

Helen Sjöholm med band spelar på Thurevallen på torsdag kväll. Trelleborgs Allehanda tog ett snack med henne.
Nyheter • Publicerad 29 juli 2009
Foto: 

Berätta om konserten i Beddingestrand!

– Jag, Martin Östergren och Jojje Wadenius var sugna på spela ihop, så vi gav oss ut lite på eget initiativ. Vi har gjort en visplatta tillsammans så det blir lite material från den och lite annat svenskt, från gamla visor till något av Jocke Berg från Kent.

Annons

Hur är det att uppträda med Jojje Wadenius, som väl får anses som en av Sveriges vassaste gitarrister?

– Det är så enkelt! Han har ju jobbat hur länge som helst och har fortfarande en musikalisk nyfikenhet. Han tycker att allt är kul. Det är jättehäftigt.

Vad gör du annars i sommar?

– Jag försöker vara ledig och är hemma mycket med min son som är två år.

Här om veckan var det femårsjubileum för låten "Du är min man" på svensktoppen. Vad tror du att det är som gör den så populär?

– Det är så svårt att fatta. En förklaring är nog att den är så lätt att ta till sig. Och så är det något med Björn Ulveus text som slår an. Men det är alltid svårt att göra den låten rättvisa på scen så vi får se om vi spelar den nu.

Hur länge tror du att den ligger kvar på svensktoppen?

–Hade du frågat mig för fyra år sedan hade jag sagt att den dippar nog snart. Det är som att någon har bestämt sig för att rösta på den bara för att göra en grej av det.

Lucas Dietrichson
KRISTOFFER TÖRNMALM
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons