Annons
Nyheter

Hela parken för Sanna

På måndagskvällen gick trelleborgarna man och kvinna ur huse för att få höra Skånes egen sångfågel Sanna Nielsen framträda med 65-årsjubilerande Trelleborgs Musikkår.
Nyheter • Publicerad 19 augusti 2003
BILD: LOUISE VOLL ERCOLINO
BILD: LOUISE VOLL ERCOLINOFoto: 

En timme innan konserten började var Stadsparken redan full av fans i alla åldrar. - Vi gillar henne för att hon är så ung och naturligt, har en bra röst och inte är någon diva, sade Valborg Winberg och Karin Nimåker som åkt in från Anderslöv. Denna näst sista stadsparkskonsert blev utan tvekan sommarens mest välbesökta hittills. Att det regnade verkade inte bekymra varken yngre eller äldre. Redan under genrepet, en timme före konserten började, var det fullt på alla bänkar. Några hade trotsat regnet och tagit med sig campingbord och dukat upp picknick. Och många var rutinerade konsertbesökare i Stadsparken som även öste lovord över musikkåren. - Fantastiskt att Trelleborg kan hålla sig med två musikkårer och få tag på folk till båda, tyckte Alf Olsson från Klörup. Andra hade målsättningen klar inför kvällen. - Vaddå, har det varit andra konserter här? Det vet vi inget om, vi kom hit för att vi läste i tidningen att Sanna Nielsen skulle sjunga, sade 12-åriga Josefin Fridsten och Alexandra Karlsson som bänkat sig på första parkett för att få höra "den där låten hon sjöng i Melodifestivalen". Och visst gjorde proffsiga Sanna Nielsen publiken till viljes genom att inleda med hiten Hela världen för mig. Stämningen höjdes ytterligare när hon hälsade publiken med ett strålande leende. - Fryser ni där ute i regnet? Då ska vi se till att värma er! sade hon och fortsatte med en Stevie Wonderballad. Jublet kulminerade när tonerna till Chess Anthem ljöd ut över parken. Jörgen Flinck höll i dirigentpinnen och Trelleborgs Musikkår visade vad ett anrikt storband kan åstadkomma tillsammans med ett ungt proffs. Inte ens ett litet intermezzo med ett fans som helt plötsligt ville ha Sanna Nielsens autograf orsakade något större avbrott. - Jag kan inte nu, jag håller på och sjunger, sa artisten. - Men jag har bråttom och kan inte vänta, meddelade den manlige beundraren. Men det fick han vackert göra ändå. Är man proffs så tar man sitt jobb på allvar. Även om det är en gratiskonsert mitt i Stadsparken.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons