Annons
Nyheter
På fredagarna kommer du i fortsättningen att möta antingen Pascal Engman, Anna Hjelm, Oscar Sundell eller Yohanna Troell och deras kommentarer och funderingar kring kultur- och nöjeslivets virvlar.
Nyheter • Publicerad 5 november 2010
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Yohanna Maria Bianca Troell
.
Yohanna Maria Bianca Troell
.Foto: 
Oscar Sundell.
Oscar Sundell.Foto: 
Foto: 
Pascal Engman.
Pascal Engman.Foto: 
Foto: 

Vilka är Trelleborgs Allehandas nya fredagskrönikörer? Läs presentationerna här – och veckans fredagskrönikaav Oscar Sundell.

Yohanna Maria Bianca Troell


Annons

Ålder: 27.


Bor: Mest i Malmö.


Älskar att: Iaktta folk och fä (särskilt fä).Favoritfilm: "Some Like it Hot" om man nu bara får välja en av minst 100 favoriter… Den är genialisk; intelligent, spännande, rolig, mänsklig och innehåller Marilyn Monroe och Jack Lemmon. Många andra Billy Wilder-filmer finns bland de övriga 100 men där finns också många av Chaplin och Joe Wright (och min far, så klart).Favoritbok: "Profeten" av Kahlil Gibran. Om man bara ska läsa en bok i livet tycker jag det bör vara den. Och Shakespeares sonetter.På tv kollar jag: Sällan. Har ingen. Om jag hamnar framför en ser jag på naturprogram. Min katt älskar Animal Planet, så jag brukar hamna framför "Animal Cops" med honom.Plattan som betytt mest för mig: Army of Lovers "The Gods of Heaven and Earth", för den tog mig igenom mellan- och högstadiet, och "The Essential Janis Joplin" för den tar mig igenom vad som helst.Bästa konserten jag varit på: Miriam Makeba i Berwaldhallen; ett vackert kraftverk.Blir djupast berörd av: Film. Jag vet att mitt liv verkligen inte varit detsamma utan vissa filmers inverkan på mig. Det är ett fantastiskt sätt att resa.

Jag förstår inte varför inte fler människor: Lyssnar på Scarlatti.

Annons

Den romanfiguren skulle jag vilja vara: Dumbledore i Harry Potter-böckerna eller Lizzie i Austens.

Pascal Engman

Ålder: 24.

Bor: Stockholm.

Älskar att: Läsa.

Favoritfilm: "Titanic", för att jag är en blödig stackare och obotlig romantiker.

Favoritbok: "Mina drömmars stad." För att den behandlar hur människor slet ut sig och kämpade för att kunna bädda för dagens generation svenskar. Aldrig har jag varit stoltare och mer rörd än då jag läste "Mina drömmars stad" för första gången.

På tv kollar jag: Naturprogram.

Plattan som betytt mest för mig: Finns ingen speciell platta, däremot en sång; "Mitt hjärta bor i en gammal gård", en dikt av Teodor Tufvesson, tonsatt av Östen Warnerbring.

Bästa konserten jag varit på: Lars Winnerbäck i Uppsala.

Annons

Blir djupast berörd av: Musik och litteratur är de enda formerna av kultur jag nyttjar på regelbunden basis.

Jag förstår inte varför inte fler människor: Läser papperstidningar.

Den romanfiguren skulle jag vilja vara: Jack ur Ulf Lundells "Jack".

Anna Matilda Hjelm

Ålder: 26.

Bor: Beddinge.

Älskar att: Julbaka.

Favoritfilm: BBC's "Pride & Prejudice." Har sett den minst 100 gånger och blir fortfarande lite stressad i själen när det ser ut som om Elizabeth och Mr. Darcy inte ska få varandra.

Favoritbok: Oj, jag har så många. Den bok jag läst flest gånger är nog "Den hemliga historien" av Donna Tartt, välskriven och rysligt spännande.

På tv kollar jag: "The Event", veckans mord med GW, och så är jag nyhetsjunkie. När jag till och med tittar på "Oddasat" brukar personer i min närhet känna att det är dags att sätta stopp.

Annons

Plattan som betytt mest för mig: Metallicas "Black Album." Den första cd jag köpte själv, och den hängde med lääänge efteråt.

Bästa konserten jag varit på: Spice girls på deras sista turné! Jag gillar inte ens musiken (eller kläderna eller personerna), men stämningen var så vansinnig att det är den spelning jag minns bäst.

Blir djupast berörd av: Riktigt bra opera eller teater kan göra mig lycklig. Det kan å andra sidan fridans, poetryslam eller en hiphopkonsert också, bara det är bra.

Jag förstår inte varför inte fler människor: Utnyttjar tillfället att gå på teatrar och konserter på alla fantastiska skånska slott och utomhusscener under somrarna.

Filmhistoriens bästa replik: "Here's looking at you, kid" För att Bogey är snygg, cool, tidlös, och en riktig gentleman.

Oscar Sundell

Ålder: 22.

Bor: Officiellt i Trelleborg.

Älskar att: Skjuta upp måsten och göra av med pengar. Helst samtidigt.

Favoritfilm: Har ju så många favoriter, men i egenskap av superhjältesucker måste jag säga Christopher Nolans "The Dark Knight." Ingen annan får fantasyn att kännas så skrämmande realistisk.

Annons

Favoritbok: David Levithans "Boy Meets Boy." En, som titeln antyder, klassisk kärlekshistoria i oklassiskt queerromantiserad high school-miljö. Läser om den minst en gång i halvåret.

På tv kollar jag: Agenda, Babel, Big Love, Boardwalk Empire, Brottet, Desperate Housewives, The Event, Glee, The Good Wife, Mad Men, På Spåret, Starke man, True Blood. Bland annat.

Plattan som betytt mest för mig: Evanescence "My Immortal" har hållit min hand genom många sorgenätter.

Bästa konserten jag varit på: The Ark, Malmöfestivalen, 2005.

Blir djupast berörd av: Allting handlar om igenkänning: få saker fångar mig så som en välskriven och välspelad tv-serie.

Jag förstår inte varför inte fler människor: … använder text-tv.

Partytrick: Imitera Carl Bildt.

Anna Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons