Annons
Nyheter

Hanoi Rocks äger scenen

Jag såg den tio år gamla filmen the Real McCoy för några månader sedan och förundrades och förfärades över den osannolikt nedgångna vrakspillra till människa som kallas Andy McCoy, gitarrist i legendariska finska rockbandet Hanoi Rocks.
Nyheter • Publicerad 7 juni 2008
Michael Monroe rockade loss. Bild: Tom Wall
Michael Monroe rockade loss. Bild: Tom WallFoto: 

När filmen spelades in hade Hanoi Rocks redan varit nedlagt i ett dussin år, och McCoy själv verkade också vara på god väg att kasta in handduken. För gott. Sångaren Michael Monroe var med i ett fåtal scener, men vägrade visa sitt ansikte.

 

Annons

Och ändå, tio år senare, så står de här på Sweden Rock. Och piskar fullkomligt skiten ur de flesta hälften så gamla band.  Det är obegripligt att de ens orkar. Eller rättare sagt, att Michael Monroe orkar. Karln är 45 bast. Ändå drar han fram över scenen som en orkan. Han slänger sig upp i scenställningar, går ner i spagat, gör skyhöga sparkar och hoppar ner i publiken. Har jag sagt att han sjunger och spelar saxofon också?

 

Andy är, av förklarliga skäl, lite stelare. Men han lever, han är där, han rockar och han glider rentav ner på knä ett par vändor och sliter vilda solon ur guran.

Och det blir knappast bättre än så här om man snackar festivalspelningar. Med sina vilda scenshower omdefinierar Hanoi Rocks hela begreppet "att äga scenen". Och lägger ribban skyhögt. Och om ni inte har sett dem live, så se till att göra det ögonaböj, innan Michael Monroe trillar ner från någon ljusrigg.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons