Annons
Nyheter

Halvhjärtat stöd till sommarmusikskola

Sommarmusikalskola i Trelleborg är nog en bra idé, anser kulturnämnden. Men man vill bara bidra med hälften av det bidrag musikalartisten Robert Bengtsson sökt.
Nyheter • Publicerad 23 maj 2011
Foto: 

Kulturnämndens kassa för projektbidrag är nu tömd för i år, i och med sommarens utdelning av totalt 60 000 kronor. Då har nämnden fördelat nära 490 000 kronor i projekt- och verksamhetsbidrag i år.

Ingen ansökande får dock vad de begärt. Exempelvis får musikföreningen Riffet bara en fjärdedel av de pengar man sökt till sommarens jazz- och bluesfest i Smygehamn. Och Robert Bengtsson får bara 8000 kronor av de 15 000 han och kollegan Anna Dedorsson behövt för att sätta upp en tvåveckors kurs för musikintresserade ungdomar.

Annons

Huruvida det blir en kurs eller inte avgörs i slutet av veckan.

– Man får det man får och kan inte ställa sig och gnälla, kommenterar Robert Bengtsson. Då förlorar man bara tid. Det här är fortfarande genomförbart, och då får man försöka lösa problemen i stället för att ge upp.

Robert för diskussioner med "en annan aktör" för att lösa pengafrågan, liksom med Söderslättsgymnasiet för att få låna lokaler.

– Jag tror att det skulle vara en stor förlust om inte kursen blev av, säger Robert Bengtsson. Men visst, vi har haft snålt med tid. Vi skulle kanske ha kommit med idén i november. Går det inte i år får vi fortsätta lobba för idén och kanske få igång kursen nästa sommar istället.

Martin Strandberg
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons