Nyheter

Hallå där Rebecca Segerhagen

Några frågor till chefen för Parken i Trelleborg.
Nyheter • Publicerad 11 februari 2011
Rebecca Segerhagen.
Rebecca Segerhagen.Foto: Tommy Lindstedt

Hur gick det med besöken till Parken under 2010?

– Vi ökade med 2500 besökare jämfört med förra året, och då hade vi strax över 50 000. Så det blir drygt 52500 besökare. Publikrekord, i år igen!

– Det är jättekul, så klart. När kulturförvaltningen tog över 2005 hade vi knappt 30 000 besökare. Och det är jätteintressant utifrån ett medborgarperspektiv. Vi har behov av en större mötesplats, medborgarhus eller kulturhus eller vad du vill.

Vilka är det som hyr in sig Parken?

– Framför allt är det fortfarande idrotts- och kulturföreningar. Privatuthyrningarna ligger lägst, men vi har ändå runt 25 privata arrangemang om året.

– Särskilt glädjande är det att de privata nöjesbolagen hittat till Parken. Det är allt ifrån festtfixare till produktionsbolag som tar hit artister. Exempelvis ståupparen Magnus Betnér.

Vad händer det för spännande i Parken under 2011?

– Det finns många aktörer som arrangerar för den mogna 35-pluspubliken, och det kommer så klart att fortsätta. Själv lägger jag mer fokus just nu på barn och unga. Där finns verkligen ett tomrum att fylla. 23 februari har vi Y.E.S. för ungdomarna, och 17 april blir det "Rävjakten" för barnen.

– Det är så kul att vi får nya gäster och besökare till Parken varje dag. Och artister som Babben Larsson, Mats Ronander och Peps Persson har alla sagt att de tycker att det är fantastiskt att vi bevarat den här salen.

Louise Löfgren
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.