Annons
Nyheter

Hallå där? Gert Gustafsson!

Varför startar ni en jazzklubb i Trelleborg? - Det har visat sig att intresset för jazz är stort i Trelleborg. När vi har haft jazz i Vattentornet, som vi började med i mars i fjor, har det varit fullproppat.
Nyheter • Publicerad 8 januari 2004
ARKIVBILD: CLAES NYBERG
ARKIVBILD: CLAES NYBERGFoto: 

- Det finns många duktiga musiker i Trelleborg, men få speltillfällen. Tanken är att vi ska skapa speltillfällen. Det finns många aspekter på det här. Vad ska ni kalla klubben? - Jazzklubben helt enkelt. ABF står bakom vilket ger oss möjlighet att vara i musikhuset som ska stå klart inom de närmaste tre veckorna. - Men det finns fler ställen att spela på; kyrkorna, konsthallen, restaurangerna i stan? Vi kommer att höras lite här och där. Vad har Jazzklubben för planer inför våren? - Den 17 januari har vi jazzlördag på Valen då Trelleborgs musikanter får möjlighet att visa vad de kan och jag informerar om Jazzklubben. Från klockan 10 introducerar vi jazzåret i Trelleborg. - I februari fortsätter vi med eftermiddagsjazz i Vattentornet då jag och Goodmankvartetten spelar tillsammans med en gäst. Mycket är fortfarande på planeringsstadiet Men ni har en höjdpunkt bokad? - Ja, den 14 mars kommer Sweet Jazz trio från Stockholm och ger en konsert. Då kommer publiken att få höra musik som aldrig tidigare spelats i Trelleborg. Det är Lasse Törnqvist på kornett och trumpet, Mats Larsson på gitarr och Hasse Backenroth som spelar bas. De är verkligt duktiga muiker. Hur har intresset för Jazzklubben varit? - Stort! Hittills har vi hundra medlemmar som gått med när de varit på konserterna i Vattentornet. - 1955 fanns det en jazzklubb i Trelleborg, men den dog ut. Det här är en helt ny satsning där vi ska använda oss av de duktiga musiker som finns i Trelleborg.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons