Annons
Nyheter

Hallå där...

...programledare Anne Lundberg, Skivarp. Antik-rundans säsongspremiär drog 2,25 miljoner tittare, grattis!
Nyheter • Publicerad 9 januari 2009
Bild: SVTFoto: 

- Tack. Det är fantastiskt! Sist vi hade så många tittare, för sju-åtta år sedan, så såg medielandskapet annorlunda ut. Siffrorna har sjunkit för alla program, på grund av konkurrensen inte bara inom tv utan hela medieområdet.

- Man tycker kanske att tittarsiffror inte borde vara viktiga för oss på SVT, men det är de. Inte minst internt, att vi vet att vi får fortsätta att göra programmet.

Annons

Antikrundan börjar bli lite antik själv och firar 20 år. Hur håller man det fräscht ?

- Vi förändrar något varje år. I år har vi antikskolan, där experterna lär ut sina "husmorstips" om hur man vårdar sina antikviteter.

Vad lockar tittarna?

- Bredden. Vi har mycket tittande i alla åldersgrupper, inte minst ungdomar. Sju procent av alla sju- till elvaåringar såg premiären, och det finns det många barn- och ungdomsprogram som inte når.

- En del tittar av konsumentintresse för att få tips om hur man undviker att bli lurad på loppis och auktion, andra för underhållningsvärdet. Och så har vi ju antikexperterna - det är så roligt att se deras passion för kunskapen om föremålen att det smittar av sig.

Vad är du själv expert på?

- Inget inom antikbranschen. Men jag är en kompetent, duktig journalist. Mitt expertområde är att vara tittarens ögon och öron, och ställa deras frågor.

Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons