Annons
Nyheter

Gudrun Schyman får egen tv-show

Gudrun Schyman, Gladsax, byter i höst sida i tv-soffan och blir värd för en egen direktsänd pratshow.
Nyheter • Publicerad 23 april 2007
Gudrun Schyman.
Gudrun Schyman.Foto: 

- Ja, jag ska det, bekräftar hon.- Och inte bara värd, utan jag ska arbeta fram de åtta entimmesprogram som ska gå i TV 8 på söndagkvällar, med början 23 september.

- Jag har sommaren på mig, så egentligen har jag inte kommit igång med detta ännu. Men den idé jag arbetar med är hur intressant det kan vara att se på vardagliga företeelser och på maktfrågor, och fråga sig i vems intresse det ligger att saker och ting ser ut som de gör.

Annons

Blir det mer av ett samhällsmagasin eller mest underhållning?

- Det kommer inte att bli en massa kända personer som ska laga mat, utan ett annat slags program: mer socialt och samhällspolitiskt inriktat. Och de inbjudna kommer att vara människor som vet något om det de talar om.

Och det kommer förstås att heta "Gudrun"?

- Nej, det ska det inte! Men vad det ska heta har vi inte bestämt ännu.

Hur tror du det blir att byta roll från denintervjuade till den som intervjuar?

- Ja,nu blir det jag som får ställa frågorna. Det är inte så att just det är något jag längtat speciellt efter, men visst känns det spännande att byta roll lite.

Showen ska gå i direktsändning, riskerar inte det att bli nervöst?

- Jag inte fått förklarat för mig att det skulle vara direktsändning, men det blir nog inte nervöst. Jag har ju varit med i sådana sammanhang så många gånger.

Hur ser aktiviteten ut i Feministiskt Initiativ nu?

- Vi håller på och bygger och etablerar oss på många håll. Vi satsar på folkbildning och utbildning, och det går jättebra.

Annons

- Vi är inte på reträtt efter valet, men var sak har sin tid. Nu är vi ju inte i brinnande valrörelse, utan nu har vi tid att göra det vi inte hann förut. Det vill säga bygga en fungerande organisation, så att medlemmarna kan jobba bra tillsammans och få igång det vi kallar feministisk folkbildning.

Lars Thulin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons