Annons
Nyheter

Grubblande yrkesmördare

Vägen till Hollywood är stensatt med usla remakes, men för actionrullen Bangkok Dangerous har man åtminstone lagt hyfsad grund. Den är gjord av samma regissörer, de passande döpta Hongkongbröderna Pang, och storyn har fått stanna i Thailands röriga men färgrika huvudstad.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2009

Thriller. Till skillnad från det thaispråkiga originalet från 1999 är dock inte Nicolas Cage dövstum i rollen som yrkesmördaren som lever efter hårda regler för hur "jobben" ska utföras - regler som dramatiken givetvis kräver att han sedan bryter, en efter en. Cage gör rollen med nästan parodisk stenhårdhet, med en god dos grubbel.

Det är gott om snabba klipp, jakt och rörelse. Och pangpang, så klart. Men för den skull saknas inte psykologisk spänning och inre komplikationer hos "Joe", som börjar inse att han längtar efter att bryta sin bedövande isolering. Surprise: Yrkesmördare behöver också kärlek.

Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons