Nyheter

Grotescogänget på schlageruppdrag

Världsreportern Morgan Pålsson var ganska tråkig i fjol. Det tycker Micke Lindgren som regisserar årets stadspresentationer i Melodifestivalen. "Vi vill bjuda på en mustigare humorupplevelse", säger han.
Nyheter • Publicerad 4 februari 2009
Micke Lindgren (till höger) och Henrik Dorsin (till vänster) var kärnan i gänget bakom humorserien "Grotesco" som sändes i SVT förra vintern. Samma gäng ligger bakom presentationerna av städerna i årets Melodifestival. Bilder: Scanpix
Micke Lindgren (till höger) och Henrik Dorsin (till vänster) var kärnan i gänget bakom humorserien "Grotesco" som sändes i SVT förra vintern. Samma gäng ligger bakom presentationerna av städerna i årets Melodifestival. Bilder: ScanpixFoto: 

Micke Lindgren och Henrik Dorsin var kärnan i gänget bakom humorserien "Grotesco" som sändes i SVT förra vintern. Samma gäng ligger bakom presentationerna av städerna i årets Melodifestival. Duon Pihlman & Pål tar över världsreportern Morgan Pålssons jobb.

- Att sätta på en komiker peruk och låta honom göra en ståuppa på stan är lite väl enkelt. Vi vill vara mer generösa, säger Micke Lindgren, skådespelare och regissör.

Henrik Dorsin gör rollen som den dryga figuren Pihlman, som "tror att han har koll på musik men kanske inte har det".

- Det är alltid kul att spela karaktärer som lever sitt eget liv. Så fort jag får på mig kläder och peruk så finns han där av sig självt och säger rakt ut vad han tycker, han är inte alls politiskt korrekt utan en kaxputte som får sig en näsbränna ibland. Det är alltid roligt att spela svin, säger Henrik Dorsin.

Pihlman bildar par med Pål, en ängslig, svensk medelålders man, som spelas av Rikard Ulvshammar.

- De kommer att försöka träffa en lokalkändis och göra ett spännande musikaliskt vykort från varje stad, säger Micke Lindgren.

Henrik Dorsin tycker att det är läskigt att "göra melodifestival":

- Det är minerat område, vi kan inte tillfredställa fyra miljoner tittare. Men vi gör bara det vi själva tycker är kul. Det skulle bli konstruerat och förmätet om vi tänkte "nu ska folk skratta åt det här". Sedan är det här en liten grej i stora festivalen, det är inget Björn Gustafssonskt inhopp, säger han.

TTSpektra
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.