Annons
Nyheter

Gott om knepiga karaktärer

Alla som sett Boxing Helena vet redan att Jennifer Lynch ärvt sin fader David Lynchs smak för bisarra filmer som stökar om i hjärnans mörkaste skrymslen. Nu är hon tillbaka med en ny rulle, och fadern håller en vakande hand över produktionen från sin producentstol.
Nyheter • Publicerad 26 januari 2009
En scen ur Surveillance.
En scen ur Surveillance.Foto: 

Och nog blir det skruvat alltid, i denna polisthriller om två FBI-agenter som kommit till Santa Fe för att utreda några fasansfulla mord. När de tre överlevande vittnena, en liten flicka, en nervig kokainist och en stentrög polis, förhörs på den lokala polisstationen blir det allt tydligare att de alla döljer något.

Surveillanceär så överbefolkad med knepiga karaktärer att det skulle räcka för en hel tv-serie. Tyvärr känns de inte det minsta trovärdiga. Och den där fingertoppskänslan för olycksbådande stämningar, som David Lynch behärskar till fulländning, lyckas Jennifer inte riktigt få till.

Resultatet blir en skruvad men märkligt tom och oengagerande thriller, som snubblar på sina egna skosnören när twisten kommer.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons