Annons
Nyheter

Goda affärer i sommar

Nyheter • Publicerad 1 augusti 2006
Goda affärer i sommar.
Goda affärer i sommar.Foto: 

Denna sommar slipper vi all prestationsångest. Jag menar, vem kan hålla sin gräsmatta i trim? Alltså behöver vi inte gå och snegla på grannens gräsmatta hela tiden, vi slipper svettas med gräsklipparen och framför allt slipper vi det hemska oväsendet och de stinkande avgasmolnen från de bensindrivna klipparna.

Men om vi ser att någon i kvarteret har en frisk och prunkande golfbana till gräsmatta då har vi förmodligen att göra med en nattlig vattnare som inte tar sitt ansvar. Det är väldigt svårt att fuska och nattvattna för det syns ju på växtligheten.

Annons

Jag tycker mig också ha förstått på de trädgårdsägare jag känner att även ogräsen har det svårt i år, så då behöver inte heller ogräsrensningen ge någon prestationsångest. Och vi behöver inte känna ångest för att vi inte varit på stranden mer än sammanlagt några timmar – nu är det ju försent. Enligt en vanligtvis välunderättad källa är det så många galna getingar på stranden att badgästerna äter sin medhavda lunch under vattnet med stora flockar av getingar som cirklar över vattenytan. Har jag inte ränt på stranden var och varannan dag innan i sommar tänker jag definitivt inte göra det nu.

Och eftersom det är så varmt behöver vi egentligen inte göra något alls. Det är helt och fullt legitimt att bara säga; "Jag orkar inte, det är för varmt". Och då slipper man att laga mat och kan istället muta de egna eller grannens barn till att gå och hämta mat på någon restaurang.

Ungarna älskar när vi är sega och lata för då kan de tjäna storkovan. Härom dagen mötte jag en riktig liten entreprenör som själv tog initiativet att fråga både sina föräldrar och vi som var gäster om det inte var någon som behövdes handlas. Han erbjöd sina tjänster för en ringa summa, storleken avgjordes av hur mycket som skulle handlas och hur långt det var till affären. En påse grillkol på macken gick på en tia.

Det verkar dock inte gå lika bra för de ungdomar som kör cykeltaxi i min lilla stad. Att inte så många åker kan bero på att man känner sig lite utsatt i den där vagnen mitt i biltrafiken men en ännu större anledning är kanske att vi inte tycker det är särskilt kul att en annan människa ska slita för att vi ska kunna åka. Lite för kolonialt...

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons