Annons
Nyheter

Gilla läget och ta ansvar

Nyheter • Publicerad 1 oktober 2007
Gilla läget och ta ansvar
Gilla läget och ta ansvarFoto: 

Man måste gilla läget och vara politiskt korrekt och om inte annat vända allt till fördel för en själv.

Låt oss ta ett exempel: Jag har ingen egen bil och har inte haft det på många år. Jag behöver egentligen enbart bil i mitt jobb och då har jag tillgång till en. Skälet till varför jag sålde min senaste bil var helt enkelt att den stod parkerad mesta tiden och således var en väldigt dålig affär. Särskilt som det var en bamsebil med hög skatt och dyr försäkring.

Annons

Men nu, i oktober 2007, handlar mycket om miljöpåverkan och klimateffekter och om att ta det kollektiva ansvaret enskilt och inte minst i vardagssituationer. Det är alltså inte särskilt socialt och politiskt korrekt att bränna omkring med en stor stadsjeep som eldar på växthuseffekten ännu mer.

Det i sin tur betyder att när jag nu får frågan varför jag inte har någon bil genast svarar att jag sedan flera år tillbaka tagit mitt ansvar för klimatförändringen. Jag är med andra ord en miljöhjälte som verkligen lever som jag lär. Jag brukar ha en liten utläggning på en kvart-tjugo minuter om hur tufft det är att enbart åka kollektivt men att man måste offra sig för den gemensamma miljön. Kommer jag riktigt upp i varv lägger jag till några salvor om att ta ansvar för barnens och barnbarnens framtid. Glorian glänser.

Och naturligtvis slutar jag inte röka för att det är bra för min hälsa utan för att skona alla i min närhet och att jag enbart köper ekologiska matvaror beror ännu en gång på mitt miljöansvar och omtanke om andra människor. För om ingen köper ekologiska varor då kommer produktionen av ekologisk mat att upphöra och då kommer stora delar av befolkningen att ära ihjäl sig på chips och smågodis.

Skälet till att jag själv vräker i mig chips och smågodis är enkel matematik –€" allt som jag äter upp slipper några stackars barn att trycka i sig. Då och då gör jag raider in på något konditori och köper upp alla deras gräddbakelser. Närt nästa kund kommer in och vill köpa bakelser är de slut och då väljer man en morotskaka istället, som förstås aldrig är slut eftersom ingen vill ha dem. Bakelserna äter jag upp eftersom man inte ska slänga ätbar mat.

Kort sagt: Jag gillar läget och tar ansvar. Hurra för mig.

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-557853

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons