Annons
Nyheter

Fyndiga och träffsäkra animationer

En bra tecknad kortfilm kan förgylla en TV-kväll då den dyker upp mellan två slentrianprogram i tablån. På den här dvd:n serveras vi fyra stycken kortfilmer av den prisbelönta sorten.
Nyheter • Publicerad 19 maj 2008

Filmen Bikiniär en sjuminuterskaramell om en hunsad man som trivs bäst i mammas bikini. De stormusklade strandraggarna visar stor acceptans. I Hand in handfår vi den sedelärande historien om att man ska vara snäll mot sin medmänniska även om hon är tjock.

Lasse Perssons formspråk är träffsäkert och eget även om släktskapet till animatörskollegan Per Åhlin, mannen bakom bland annat Dunderklumpen, känns igen. Men här finns också ett släktskap med Roy Anderssons filmer. Tänk dig Sånger från andra våningeni en tecknad version komprimerad till fem minuters speltid.

Kortfilmsformatet är lättillgängligt och filmerna fyndiga. Men i ärlighetens namn har jag svårt att se att jag skulle köpa dvd-utgåvan, för det är lite pausunderhållningsstämpel över kortfilmen som uttrycksmedel, oavsett hur bra själva filmen sen är.

Carl Johan Engvall c-j.engvall@allehandasyd.se
Carl Johan Engvall
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons