Annons
Nyheter

Frida Jung – finalist i svensktoppen

Frida Jung från Trelleborg deltar som finalist i "Svensktoppen nästa" för Halland. Finalen går av stapeln den 1 augusti på vallarna i Falkenberg.
 TA har tagit tempen på finalisten.
Nyheter • Publicerad 1 augusti 2011

Vad handlar ditt bidrag "Du & jag" om?

– En tragisk kärlekshistoria kan man säga. Det finns så många par som blir kära, men så går förälskelsen över till en konstig vänskap med tiden. Låten handlar om att gå vidare. Jag tycker att livet är för kort för att slösa bort på olycklig kärlek.

Annons

Hur reagerade du när du gick vidare i Svensktoppen nästa?

– Allt gick väldigt snabbt. Jag läste om tävlingen på nätet och skickade in på skoj. Två dagar senare ringde de från P4, jag blev jättechockad och glad. Jag har skrivit engelska låtar i ungefär ett och ett halvt år, men det här var min första, färdigproducerade svenska låt.

Vad händer om du går vidare i Hallandsfinalen?

– Jag siktar på att bli nummer ett, men att få spelas på radio vore ett väldigt fint tröstpris. Av de tjugofem artister som går vidare i delfinalerna, väljer en jury ut åtta personer som får tävla på Liseberg 22 augusti. Vinnaren har en chans att slå ut ettan på Svensktoppen, men alla åtta slutbidrag kommer att spelas på radio.

Vad lyssnar du själv på?

– Jag kan vara ganska impulsiv när det gäller musik. Det blir allt från dansband till hårdrock. Och många singer-songwriters, som John Mayer och Anais Mitchell.

Vad gör du när du inte sysslar med musik?

– Då jobbar jag som försäljare på Jysk. Det är ett aktivt yrke som passar mig jättebra, jag får röra mig och träffa mycket folk. Och det funkar att kombinera med musiken.

Ser du musiken som en hobby eller något du vill satsa på?

– Jag vill självklart satsa på musiken, men samtidigt får jag vara realistisk. Det är en tuff bransch och det finns många duktiga artister. Men det vore dumt om jag inte försökte följa min dröm. Jag har hållit på musik ända sedan jag var liten och uppträdde ofta på skolavslutningarna i Trelleborg. På Söderslättsgymnasiet läste jag estet-teater bara för att få stå på scen och apa mig, haha.

Annons

Har du något tips till den som vill skriva en egen låt?

– Försök inte att vara någon annan. Man får leta upp sig själv och bara skriva. Jag brukar anteckna direkt i telefonen när jag kommer på någon rad. Sedan får jag hjälp av en musiker som tonsätter.

Fotnot: Läs mer på Frida Jungs hemsida: fridajungmusic.wordpress.com. 1 augusti kan du rösta på hennes låt "Du & jag" på P4:s hemsida.

Anna Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons