Annons
Nyheter

Franks video sprids på nätet

Kvalitet lönar sig. När Trelleborgsbandet Frank drämde till med en proffsfilmad video till låten ”Burn” tog det bara fyra dygn för låten att passera tusen visningar på Youtube.
Nyheter • Publicerad 14 december 2013
Johan Widerberg och Mikael Delén i Franks video ”Burn”.
Johan Widerberg och Mikael Delén i Franks video ”Burn”.Foto: Foto: Nicklas Reimer

”Burn” kommer ifrån Franks ep-släpp ”Fade Into Black” från i våras, och kändes som ett givet val när gruppen fick en förfrågan av videomakaren Nicklas Reimer.

– Nicklas, som är en gammal kompis till oss, har skaffat sig en ”Red Epic”, en värsting-kamera som filmar med riktig Hollywoodkvalitet, berättar Franks sångare och gitarrist Johan Widerberg.

Annons

– Han behövde någon att testa kameran på, och det kändes inte som något man tackar nej till!

Snabbt genomslag

Inte nog med att kameran är dyrbar. Att lägga tre dagar på inspelning plus tre dagar på efterarbete, det hade också kostat sina modiga slantar.

– En video som den här hade kostat oss över 100 000 kronor, berättar Johan Widerberg.

Bästa betyget är förstås filmens snabba genomslag på sociala medier. Under onsdagen passerade den 1 300 visningar. ”Burn” har dessutom skapat en snöbollseffekt, som gjort att även bandets tidigare filmer med live-klipp eller med konstellationen Lovehandles börjat röra på sig.

– Himla kul, tycker Johan Widerberg. Särskilt som det är så svårt att nå ut med sin musik i dag.

Han beskriver ”Burn” som en rättfram rocklåt med D.A.D-stuk. Det var också självklart att videon skulle få en mer lekfull karaktär, ungefär som det danska bandets alster.

– D.A.D. har alltid glimten i ögat, tycker Johan Widerberg. Vi ville förmedla samma känsla av att vi inte tar oss själva på så himla stort allvar.

Därav alltså tårtkastarfejden i studion, egentligen gitarristen Mikael Deléns vardagsrum. Även Johan Widerbergs hund, en fransk bulldogg, skymtar förbi i videon.

Namne till Frank

Annons

Johan har två hundar, varav en är namne till bandet Frank. Det är dock inte Frank som får gå på tårtkalas i videon, utan hans kompis Kurt.

– Frank är en ung och energisk hund, han hade rivit hela studion, utbrister Johan Widerberg med ett skratt.

Nu koncentrerar sig Frank – bandet, alltså – på den europeiska talang- tävlingen Emergenza i början av nästa år.

SE VIDEON:

http://www.youtube.com/watch?v=abUaz1MVhM0

Louise Löfgren
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons