Nyheter

Från Melodifestivalen till Blentarps sporthall

Låtskrivare med schlagerbidrag på sitt cv. Sångarei coverbandetJukebåx. Ochmusiklärare. ''Jag försöker jobba åtta till fem, men det spricker ganska ofta", säger den musikaliska mångsysslaren Maciel Numhauser, som tar med Jukebåx till Blent-arp på fredag.
Nyheter • Publicerad 24 april 2008
''Det slutar alltid med att vi lirar något fett hårdrocksmedley" säger Maciel Numhauser om konserterna med coverbandet Jukebåx , som lirar i Blentarp på fredag. Bild: Sprisse Nilsson
''Det slutar alltid med att vi lirar något fett hårdrocksmedley" säger Maciel Numhauser om konserterna med coverbandet Jukebåx , som lirar i Blentarp på fredag. Bild: Sprisse NilssonFoto: 

Det var inte länge sedan Maciel Numhauser kom hem från Kiruna och Suzzie Tappers tävlan i Melodifestivalens andra chansen. Hennes bidrag Visst finns mirakelgav också Maciel och hans låtskrivartrio Ka-Ching deras första placering på svensktoppen. Dessutom ligger trion bakom alla låtar på Shirley Clamps senaste skiva. Och nu är det dags för Maciel att uppträda med sitt coverband när Blentarps fritidsgård bjuder in till rockafton i Storkskolans sporthall. Tvära kast, kan tyckas.

Men att Maciel tar med sig Jukebåx till Blentarp är inte så märkligt som det låter. De senaste två åren har han nämligen jobbat som musiklärare just på Storkskolan. Så när fritidsgården började planera en tredje upplaga av rockkväll i Sporthallen, efter två år med Pedalens Pågar, låg Jukebåx nära till hands.

– Jag har sett dem spela och de är riktigt bra. Sen tror jag att Maciel är populär här, inte minst bland hans elever, säger fritidsledare Christina Andersson.

Maciel själv ser fram emot att testa Jukebåx på Blentarpspubliken.

– Normalt spelar vi mest på fester och bröllop. Så det ska bli pännande att se hur vi funkar på en vanlig konsertpublik, som dessutom är blandad med både barn och vuxna. Sen är det kul att bidra till att det händer något i lilla Blentarp, säger han.

Att hålla igång ett professionellt coverband, samtidigt med lärarjobb och låtskrivaruppdrag, ser Maciel inte som något problem.

– Jukebåx är väl det som fyller tomrummet mellan de andra två jobben. Då får jag chans att leka lite rockstjärna på helgerna också.

När det gäller låtskrivandet, gav Melodifestivalen mersmak.

– Det var en fantastisk upplevelse att få vara med om. Så det är absolut ett mål att få med låtar där fler gånger.

Senaste tillskottet i Jukebåx-repertoaren är också en schlagerlåt. Men inte Maciels egen.

Herokommer vi så klart att köra. Men Visst finns mirakelhar vi inte repat in. Jag tror inte så mycket på ballader i Blentarp, säger Maciel.

Portarna till rockkvällen öppnas 19.30. Och de som hoppats på ännu en vända med Kal P Dal-låtar behöver inte bli besvikna. För Jukebåx får sällskap av rockbandet Skånskt Nåjs, som består av före detta Storkskolan-elever. Deras specialitet? Klassiska Kal P Dal-låtar.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.