Nyheter

Från ilska till buskis

Michael Segerström är aktuell som "Klabbarparn" i "Åsa-Nisse och det svarta guldet". Inspelningen har ägt rum i Trollhättan under sommaren. – Skulle någon sagt till den yngre Michael Segerström att han skulle varit med i Åsa-Nisse så hade det inte varit aktuellt, skrattar han.
Nyheter • Publicerad 9 juli 2010
Michael Segerström och Kjell Bergqvist under inspelningen av Åsa-Nisse i Trollhättan.
Michael Segerström och Kjell Bergqvist under inspelningen av Åsa-Nisse i Trollhättan.Foto: 

Den deltide beddingebon var en politisk visionär i 70-talets Malmö. Tillsammans med Hoola Bandoola Band turnerade han runt i Sverige med "The Sture Starring Story". En parodi på den, i hans tycke, plastiga och kommersiella Melodifestivalen.

– Jag var ung och förbannad. På socialdemokratin som jag tyckte allierade sig med kapitalet och på kulturpolitiken som bedrevs i Malmö. Det var en dynamisk tid. Ibland kan jag sakna att vara ung och förbannad.

Vad skulle du säga till den yngre Michael Segerström som han skulle haft nytta av i sin ungdom?

– Att ha tålamod. Särskilt på jobbet, jag ville se resultat direkt. Idag är jag mycket lugnare.

Från folkparkerna, via mindre roller i filmer som Adam & Eva och Jönssonligas största kupp fick Michael Segerström äntligen axla en huvudroll år 2007. Succén var ett faktum och 2008 fick han en Guldbagge för bästa manliga huvudroll för sin prestation i den kritikerrosade filmen "Darling".

– Det är den roll som betytt mest för mig. Darling är outstanding i min karriär. Först förstod jag inte riktigt att den skulle bli så bra och omtyckt.

Sommaren har han ägnat åt att spela in "Åsa-Nisse och det svarta guldet" som väntas ha premiär den 14 januari 2011. Rollbesättningen är stark med bland andra Kjell Bergqvist, Ann Petrén, Henrik Dorsin, Johan Glans och Sissela Kyle i rollerna.

– Det har varit underbart roligt att spela in. Och samarbetet med Kjell (Bergqvist) har varit en njutning.

Produktionen skiljer sig från tidigare Åsa-Nisse filmer såtillvida att humorn inte är renodlad buskis. Många ståuppkomiker är inblandade. Henrik Dorsin och Rikard Ulvshammar har skrivit manus och filmen utspelar sig i modern tid.

Sommaren ska Michael Segerström spendera i Beddinge.

– Det är underbart, rofyllt och vackert. Havet är underbart. Jag försöker vara här så mycket som möjligt.

Anna Thulin
Pascal Engman
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.