Annons
Nyheter

Framgångsrik sommar för Trelleborgs musikkår

Efter sex framgångsrika konserter i Stadsparken avslutar Trelleborgs musikkår sommarsäsongen på måndag, med att spela precis det som publiken vill höra.
Nyheter • Publicerad 29 augusti 2003

Traditionsenligt bygger den sista sommarkonserten, som i år alltså råkat halka ända in i september, på musikalfavoriter och marscher som publiken önskat. Publiken har även önskat att få höra mer av musikkårens egna medlemmar som solister, och det ska de också få. Publik har man haft gott om även i sommar, med rekordet satt av Sanna Nielsen vid den senaste konserten: 2 500 åhörare. Annars har konsertserien, som bland annat haft gästartister som Monica Einarsson och saxofonisten Inge Petersson, stadigt lockat mellan 800 och 1 000 personer. Och inte bara från Trelleborg utan även kringkommunerna, inte minst Malmö. Måndagskvällens konsert inleds klockan 19, dirigent är som vanligt Jörgen Flink och presentatör Bertil Ahlberg. Avslutningen blir traditionsenlig med Svenska arméns tapto och nationalsången, allt inramat av scouter i fackeltåg. Under kvällen dras också vinnaren i det stora jubileumslotteriet. Man kan med fördel även ta med nitlotter från tidigare konserter, eftersom det nu lottas ut en tröstande Stockholmsresa på dem. Den 18-22 september åker sedan Trelleborgs Musikkår till Schlema i sydöstra Tyskland för att representera Sverige vid en europeisk musikfestival.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons