Nyheter

Förvånande få fullträffar

Jag har ett par polare som är helt sålda på Pablo Francisco. Som ofta finkammar nätet efter nya Youtube-klipp från den rappkäftade amerikanen och tjatar om Pablo-biljetter när resten av gänget raggar Iron Maiden-plåtar på Ticnet.
Nyheter • Publicerad 6 maj 2008
Pablo är inte riktigt i form. Bild: Scanpix
Pablo är inte riktigt i form. Bild: ScanpixFoto: 

I deras sällskap har jag skrattat så att tårarna sprutar åt Franciscos klockrena parodier på film-trailers, hans förmåga att härma röster och hans våghalsiga balanserande mellan snärtigt provocerande humor och direkt plumpa påhopp.

Men i Ouch! kommer inga skrattårar. Och asgarven är betydligt färre än de lite avmätta halvskratten.

För just denna show, inspelad i San Jose, borde aldrig ha blivit grundplåt för en dvd. Pablo känns inte i högform och hans timing är aningen ur balans. Många skämt skaver lite obekvämt, andra tuggas ett par varv för mycket och några vill inte lyfta alls.

Det tar sig för all del efterhand. Och när Francisco gör parodier på rekordsäljande tv-spelet Grand Theft Auto, berättar om ett missöde på E eller släpper lös Captain Sex Blocker, då är han i sitt esse.

Men det övertygar inte tillräckligt mycket för att jag ska sluta kasta längtansfulla blickar efter snabbspolningsknappen.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.