Annons
Nyheter

Fortsatt tystnad kring Lasse Stefanz

Arrangörer och tusentals fans undrar, men tystnaden är kompakt om vad som har fått Olle Jönsson att meddela att han hoppar av Lasse Stefanz. Inte ens bandets basist säger sig veta något.
Nyheter • Publicerad 14 november 2012
Olle Jönsson
Olle JönssonFoto: Jurek Holzer / SvD / SCANPIX

Enligt uppgifter ska måndagen ha ägnats åt kris­möte på produktionsbolagets kontor på Egnahem i måndags, efter att dansbandets populäre sångare Olle Jönsson skickade ett mejl i söndags, där han skrev; ”Gjorde mitt sista jobb i går för Lasse Stefanz. För ev. frågor ring kontoret”.

Ingen information

Annons

Vad som sedan hände i går är oklart. Inga pressmeddelanden skickades och ingen svarade på produktionsbolagets kontor. På eftermiddagen svarade Jakob Ekendahl, ansvarig för Lasse Stefanz på skivbolaget Warner, men han hade inget som bringade klarhet.

– Jag pratade med Olle i går, men det är en sak mellan Olle och mig. Annars har jag tyvärr inte kunnat rota något mer i det här i dag. Jag ska försöka ringa runt för att få en samlad bild, men innan dess har jag inget att komma med.

Vad som än har hänt så verkar inte hela dansbandet involverade i det. Basisten Henrik Wallrin säger sig inte veta något.

– Jag vet inte ett skvatt vad som händer. Det var ett möte i går (i måndags) och jag väntar på svar vad som händer och sker, säger han.

Även arrangörerna väntar på besked. Lasse Stefanz har två inbokade spelningar i helgen som kommer.

På fredag är en privat spelning inplanerad och på lördag är det utannonserat att bandet ska spela på Ekebo i Munka Ljungby.

– Vi vet inte mer än vad som stått i media. Jag kan varken bekräfta eller dementera något utan kan bara hänvisa till boknings- och skivbolag, säger Jonas Lindström, driftschef på Ekebo.

Inte orolig

Lasse Stefanz är bokade till två julbord i mitten av december på Sommarlust med totalt 900 gäster. Krögaren Richard Nilsson på Bykrogen, som håller i julborden, är dock inte orolig.

– Jag tror att de kommer att genomföra allting. Så pass professionellt är det i dag. Skulle han hoppa av kostar det dryga pengar. Det är många bokningar fram till april och han är själv delägare i bolaget. Jag har svårt att tänka mig att de inte genomför de jobben de har tagit sig an.

Annons

Så sent som i förra veckan var hela dansbandet på Bykrogen för en tv-inspelning och Richard Nilsson märkte inte något speciellt mellan medlemmarna.

– Tvärtom var det kanonstämning. Efter inspelningen var det efterfest fram på natten. Hela gänget hade trevligt och satt och snackade.

Nilsson avvaktar med att skriva inställt på Bykrogens hemsida.

– Inte förrän jag får ett definitivt besked.

Även bland bandets fans, som är många och finns över hela Norden, undrar vad som händer. På Facebook har det bildats en grupp kallad ”Operation rädda Lasse Stefanz”, som i går hade över 2 100 medlemmar och många fans är nästintill sörjande.

Maria Sällberg
Marcus Haraldsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons