Annons
Nyheter

Fortfarande cool som få

Svante Thuresson är en gammal jazzräv med 74 år i ryggen som fortfarande har en röst som bär hur långt som helst. Han har väl inte Tommy Körbergs volym men når ändå ut och hans frasering och tonsäkerhet är förtrollande. Hans rostiga, genom-näsan-filtrerade sound är välbekant och så underbart bakåtlutat.
Nyheter • Publicerad 5 augusti 2011
Foto: 
Foto: Mark Hanlon
Foto: Mark Hanlon
Foto: Mark Hanlon

Och det syns, och hörs, att han fortfarande älskar det här, han leder det eminenta Big Blowin´Band med säkerhet, arrangemangen har han i ryggmärgen och han ler, gungar med och är precis så cool som hans rykte säger.

Han bjöd i huvudsak på låtar ur den amerikanska storbandsrepertoaren men också Olle Adolphson ”Grön kväll i Margretelund” och den svenska versionen av Thoots Thielemans ”Bluesette”; ”Bedårande sommarvals” som Monica Zetterlund gjorde odödlig.

Trots att han nyligen släppt en platta med Stockholmslåtar sjöng han inte en enda av dem och ska man ha någon negativ synpunkt på denna ljuvliga eftermiddag så är det att jag gärna hade hört mer ur den svenska repertoaren.

Maria Sällberg
Robert Dahlström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons