Annons
Nyheter

Försvagad kedja med kämpasats

Det låter ju som en omöjlig tanke. Ungefär som vegetarisk sjömansbiff. Ett Accept utan frontmannen och originalmedlemmen Udo Dirkschneider.
Nyheter • Publicerad 10 juni 2011
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 

Sist de tyska metalsmederna försökte plocka in en annan sångare slutade det i splittring. Den här gången verkar det snarare ha lett till en explosiv nytändning.

Tvivlarna fick sina trutar tilltäppta redan förra året när Accept släppte den starka combeackplattan "Blood of the nations", deras första med nya sångaren Mark Tornillo.

Annons

Och de låter hungriga nu, när de på torsdagskvällen intar Sweden Rock. Inte minst när de ger sig på nytt material. Det känns redan i öppningslåten "Teutonic Terror", en mäktig skapelse från senaste plattan. Riffen slår hårt, bandet utstrålar spelglädje och Mark Tornillo levererar en övertygande insats bakom mycken.

Det verkar helt enkelt vara ganska roligt att tillhöra Accept-campet för tillfället.

Ja, om man bortser ifrån att de är en man kort, sedan gitarristen Herman Frank föll olyckligt på en konsert i San Antonio för någon månad sedan. Tuff som järnspikar slutförde han konserten, men när det senare visade sig att han brutit fyra revben och punkterat en lunga blev det turnéstopp för hans del. Inte så roligt.

Så det är en något försvagad kedja som försvarar Accepts heder på Sweden Rock. Men Wolf Hoffmann sliter hårt på sin gitarrposition, och med en gemensam kämpainsats visar de att Accept har rätt mycket krut i kanonerna även som kvartett. Och mer att ge som band.

Fast när de ger sig in på riktigt helig mark, som den odödliga klassikern "Balls to the Wall", då saknar man ändå Udo.

Monica Hansson
Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons