Annons
Nyheter

Författaren Elisabeth Rynell får Aniarapriset

Författaren Elisabeth Rynell, Umeå, har tilldelats Svensk Biblioteksförenings Aniarapris för 2004. I motiveringen skriver juryn att Rynell bland annat får priset för "en diktning med kärleken och naturen som centrala teman och ett språk som har modet att uppsöka tillvarons smärtpunkter".
Nyheter • Publicerad 24 augusti 2004

Elisabeth Rynell är född 1954 och är uppvuxen i Stockholm. Hon skriver både lyrik och prosa och debuterade 1975 med Lyrsvit m.m. gnöl. Hennes senaste roman Hohaj belönades med Sveriges Radios romanpris och tidningen Vi:s litteraturpris. Aniarapriset har årligen delats ut sedan 1974. De senaste fem årens pristagare är Birgitta Stenberg, Jesper Svenbro, Agneta Pleijel, Elsie Johansson och Lars Gustafsson. Priset består av en skulptur av konstnären Barbro Bäckström samt 10 000 kronor.

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons