Annons
Nyheter

Final i Eurovision hålls den 10 maj

Vilken dansk stad som kommer att stå som värd för nästa års Eurovision Song Contest är fortfarande inte bestämt, men nu meddelar Danmarks Radio datum för tävlingen. Finalen hålls lördagen den 10 maj nästa år.
Nyheter • Publicerad 8 juli 2013
Danmarks Emmelie De Forest under Eurovision 2013.
Danmarks Emmelie De Forest under Eurovision 2013.Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Vilken dansk stad som kommer att stå som värd för nästa års Eurovision Song Contest är fortfarande inte bestämt, men nu meddelar Danmarks Radio datum för tävlingen. Finalen hålls lördagen den 10 maj nästa år och semifinalerna sänds sålunda tisdagen den 6 maj respektive torsdagen den 8 maj.

– Vi har försökt hitta ett datum som passar alla de städer som nu tävlar om värdskapet och som också passar våra europeiska kolleger, säger tävlingens exekutiva producent Pernille Gaardbo till Eurovision.tv.

Sedan Fredericia dragit sig ur gör nu tre danska städer gör upp om att få ta emot schlager-EM. DR:s val står mellan Köpenhamn, Herning and Horsens.

Louise Löfgren
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons