Annons
Nyheter

Femte gången gillt rekord för "It TAkes 2"

"Han heter James Jewell Osterberg Jr och kallas punkrockens gudfader, vilket artistnamn har han?" Kände man till Iggy Pop hade man en bra start i lördagens kval till popfrågetävlingen It TAkes 2, som för femte året hölls i Ångkvarnens Malmrossal.
Nyheter • Publicerad 13 juni 2009
Foto: 

TRELLEBORG. – För fem år sedan sa vi att "vi provar det här, så får vi se". Sedan dess har det växt något fantastiskt, sa Peter Kronström, tävlingens konstruktör och arrangör ihop med TA.

39 tvåmannalag – just det, it takes two – lade pannorna i som det brukar heta djupa veck, och det innebär deltagarrekord.

Annons

De tävlande kom från hela Skåne, men många så klart från Trelleborg. Som Tore och Jon Henriksson, far och son, som varit med alla fem gånger och alltid gått till final.

Titelförsvararna Radio Active från Ystad deltog utom tävlan, eftersom de är direktkvalificerade till finalen på Palmfestivalen den 29 augusti:

– Vi vill så klart känna lite på formen. Öva kan man ju ändå inte, resonerade Niklas Månsson, känd från programmet "50's and 60's" i Radio Active.

– Sedan är det ju förbaskat kul, både med det här tävlingskonceptet och musik över huvud taget!

Mest långväga var Peter och Elsa Bjelkedal, far och dotter. Peter har sin särbo i Trelleborg, så där 130 mil från hemmet i Nordmaling. Dessa glada entusiaster hoppades på många frågor om 14-åriga Elsas favorit: Frank Zappa.

– Vi svarar nog Zappa på det mesta! sa Peter Bjelkedal gladlynt.

Vinnare och rätta svar publiceras på tisdag, så väl på webben som i tidningen.

Karin Lagerholm
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons