Nyheter

Favoritskapet gör Måns livrädd

Alla" tror på Måns Zelmerlöw inför Skellefteå – utom storfavoriten själv. "Jag är livrädd över att bli så förhandstippad. Dessutom oroas jag över mitt startnummer", säger Måns.
Nyheter • Publicerad 13 februari 2009
"Att nå ända till Eurovision har varit min dröm länge. Och jag tror att det skulle gå bra för 'Hope and glory'. Den har en pampig refräng och man kan göra mycket på scenen med den. Stora grejer", säger Måns Zelmerlöw. Bild: Claudio Bresciani/Scanpix
"Att nå ända till Eurovision har varit min dröm länge. Och jag tror att det skulle gå bra för 'Hope and glory'. Den har en pampig refräng och man kan göra mycket på scenen med den. Stora grejer", säger Måns Zelmerlöw. Bild: Claudio Bresciani/ScanpixFoto: 
Fjärilar i magen. Storfavoriten Måns Zelmerlöw tar inte ut någon seger i förskott. "De som har hört alla bidragen säger att de starkaste låtarna finns i Skellefteå", säger den 22-årige Lundapågen. Bild: Claudio Bresciani/Scanpix
Fjärilar i magen. Storfavoriten Måns Zelmerlöw tar inte ut någon seger i förskott. "De som har hört alla bidragen säger att de starkaste låtarna finns i Skellefteå", säger den 22-årige Lundapågen. Bild: Claudio Bresciani/ScanpixFoto: 

Ända sedan 22-årige Måns Zelmerlöw presenterades som en av deltagarna i Melodifestivalen 2009, har förhandssnacket mestadels handlat om honom. Efter succén med "Cara mia" 2007 räknar de flesta med att den folkkäre Lundapågen får en promenadseger med sin låt "Hope & glory", i såväl deltävlingen som i Globenfinalen.

Men Måns är inte alls lika övertygad.

- Det är hedrande att många tror på mig, men jag har inte så mycket rutin egentligen. Och risken finns att svenska folket glömmer att rösta, bara för att jag är favorit, säger han inför den andra deltävlingen. Och det är inte bara favoritskapet som tynger honom. Måns tror dessutom att hans startnummer - som siste artist i Skellefteås startfält - innebär att många inte hinner telefonrösta på honom.

- Marie hade ju samma nummer i Göteborg och nästan direkt efter att hon gick av scenen stängdes telefonslussarna. Tidigare har det ju varit mellanakter först. Jag vet inte riktigt vad det här innebär, men visst blir man orolig. Flickvännen Marie Serneholt gick inte vidare från den första deltävlingen, trots helhjärtad uppbackning från Måns hemma vid tv-skärmen.

- Jag röstade på henne 108 (!) gånger via sms. Och hon var värd varenda röst.

Men kanske är farhågorna apropå startnumret överdrivna, i alla fall enligt Melodifestivalens producent Christer Björkman.

- De allra flesta röstar medan numret pågår, alla kurvor visar det. Dessutom får alla samma chans i "snabbreprisen", säger Björkman. De senaste dagarna har varit hektiska för storfavoriten, med intervjuer och repetitioner om vartannat. Måns ser fram emot ankomsten till Skellefteå och hoppas att lugnet ska infinna sig.

- Just nu är det extremt nervöst, jag räknar timmarna. Det blir skönt att komma bort från Stockholm och bli mer fokuserad, säger han inför avfärden till Västerbotten. Han tänker finslipa sitt energifyllda shownummer in i det sista.

- Jag har sex dansare med mig på scenen, bara tjejer. Låten har ett bra tempo för tjejdansare. Jag ville också pröva något annorlunda, jämfört med "Cara mia" då jag hade killar med på scenen.

- (skratt) Tja, hon har ju inte sett numret, men hon stöttar mig till 200 procent.

- Lili & Susie. Amy Diamond också, hon en otroligt duktig artist. Och Markoolio har ett starkt fäste hos svenska folket, säger Måns Zelmerlöw.

Nils Johansson / TT Spektra
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.