Annons
Nyheter

Fann varann på 20 minuter

Nyheter • Publicerad 1 februari 2007
Aleena Gibson och Stefan Andersson fann varann rent musikaliskt efter 20 minuter. bild: maja suslin/scanpix
Aleena Gibson och Stefan Andersson fann varann rent musikaliskt efter 20 minuter. bild: maja suslin/scanpixFoto: 

Aleena Gibson var faktiskt med i Melodifestivalen år 2003, men hennes egenkomponerade gitarrballad gick inte hem hos publiken och det blev en tillbakadragen placering i delfinalen. Nu står hon där igen, men det sällskap som gitarren utgjorde för fyra år sedan har ersatts av kollegan Stefan Andersson. En man som aldrig någonsin funderat på att ställa upp i tävlingen.

Egentligen var det inte heller tänkt att låten Anything but you skulle ha någonting med schlagerfestivalen att göra, men Aleena övertygade sin medkompositör.

Annons

– Jag älskar verkligen den här låten, den var helt enkelt för bra för att inte skickas in, deklarerar hon lyriskt.

Det var även på Aleenas initiativ som samarbetet mellan de båda singer/songwriter-artisterna inleddes. Hon tog kontakt med Stefan, och frågade om han var intresserad av att skriva några låtar tillsammans med henne, eftersom hon ansåg att deras stilar stämde så bra överens.

– Vi träffades hemma hos mig med varsin gitarr, berättar Stefan, och efter 20 minuters klinkande hade vi funnit varandra rent musikaliskt. Det verkar nästan som om vi är gjorda för att spela tillsammans.

Ett duettalbum var planerat redan innan bidraget Anything but you skrevs, och förväntas släppas till butik i det kommande månadsskiftet. Hela plattan uppges gå i sammastil som schlagerbidraget, vilket innebär lugn och melodiös pop med mycket akustiska gitarrer. Själva tv-framträdandet blir stillsamt med en barstol, en gitarr (förstås), och en uppsjö av tända ljus.

– För ett par år sedan hade vi aldrig kunnat vara med, förklarar Stefan. Vi hade ingen tonartshöjning, inga dansare, ingenting sådant typiskt för schlagern. Men idag är det annorluna, idag får alla genrer plats i festivalen, säger han och ler nöjt i mjugg.

Oscar Sundell

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons