Nyheter

Fånigt äventyr för yngre publik

DP kallas han för, djävulspojken. Bird, som spelas av David Carradine (mest känd som Bill i Kill Bill och från TV-serien Kung Fu-legenden), hittar honom som liten pojke i Kina och uppfostrar honom väl tillsammans med flera andra hemlösa barn som finns på orten.
Nyheter • Publicerad 6 maj 2008

Bird har lärt DP självförsvar, som han nu använder i sin kamp för de fattiga. Han stjäl nämligen från de rika och ger till de fattiga.

En dag beslutar han sig för att bli prins. Guvernörens dotter ska gifta sig och de ger tillträde till de stora skatterna som finns i hans hus.

Men samtidigt börjar DP få känslor för prinsessan. Tillsammans med två andra prinsar ska han nu försöka vinna prinsessans kärlek.

Filmen är inspelad som två avsnitt och speltiden känns aningen lång. Dessutom är den mer inriktad till den yngre generationen än den äldre, både i dialogerna och i bildmaterialet.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Taner Caliskan
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.