Nyheter

Ex-sten gästar bluesfestivalen i Eslöv

En före detta Rolling Stone och en jämtländsk president finns bland gästerna på årets bluesfestival i Eslöv.
Nyheter • Publicerad 17 oktober 2006
Mick Taylor kommer till Eslöv med samma killar som omger honom här, Wentus Blues Band.BILD: Robert Hagnäs
Mick Taylor kommer till Eslöv med samma killar som omger honom här, Wentus Blues Band.BILD: Robert HagnäsFoto: 

"Stenen" ifråga är gitarristen Mick Taylor, som spelade med Stones 1969-75. Till Eslöv kommer han med finska Wentus Blues Band, som på hemmaplan släppt fem plattor i eget namn.

Jämtlands president är förstås Ewert Ljusberg, som förutom sina visor i Cornelis efterföljd även spelat mycket blues. Publiken i Eslöv lär också få uppleva åtminstone någon av hans ljudhärmningar av andra instrument än dem han för ögonblicket faktiskt spelar.

Centrum för Skånes största bluesfestival är Medborgarhuset i Eslöv, och datumen är 27– 29 oktober. Där och då kan man även uppleva utländska artister som danskamerikanen Paul Banks samt munspelaren James Whiting med rötter i Harlem, New York, bättre känd som "Sugar Blue".

Svenska artister saknas givetvis inte på bluesscenen, och där bjuder festivalen på namn som Jack Daniels & The Sitting Bulls, Bloosblasters, duon Steve Grahn och Mattias Malm, Ralph & The Big Bang Group, lundensiska Bluesblocket med danske pianisten Troels Jensen, de 20- och 30-talsinriktade Blue Strangers samt festivalens enda kvinnliga artist: Ingrid Savbrandt. En nyhet är att elever från det lokala estetiska programmet håller i ett blueskafé, och att man med hjälp av dansgruppen Attitude 69 Street dance Crew undersöker kopplingen mellan blues och dans.

Lars Thulin

0410-545 20

lars.thulin@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.